.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
14.08.2020 14:43

Коментари 0 / Видяна 452

Събарят оградата на Прокопиев най-рано след 2 месеца

Незаконната двуметрова ограда, опасваща лятното имение на медийния бос Иво Прокопиев в местността „Буджака“ край Созопол и отрязала достъпа на туристите до морския бряг, ще бъде разрушена най-рано след 2 месеца.

 

Това обяви кметът на Созопол Тихомир Янакиев, след като Върховна административна прокуратура констатира множество нарушения при изграждането и експлоатирането на постройката.

 

Според Янакиев, който е в летен отпуск, събарянето на масивната ограда на Иво Прокопиев може да стане най-рано след 2 месеца, когато окончателно ще е приключил туристическия сезон.

 

„Все още не съм запознат с констатациите на прокуратурата, но ако е установено незаконно строителство, ще предприемем действия по принудително събаряне.

 

До 30 септември има забрана за извършване на строителни дейности, свързана с туристическия сезон и дотогава нищо не може да се направи“, коментира кметът на Созопол Тихомир Янакиев.

 

Проверката на прокуратурата установи, че освен масивната ограда, имението на Иво Прокопиев има и други нередности. Басейнът в имота изобщо не фигурира в издаденото удостоверение на главния архитект на Созопол и няма акт за въвеждане в експлоатация.

 

По устройстващ план, действащ към момента на издигането на палата, имението е трябвало да се състои от две отделни постройки в два различни парцела.

Масивната ограда в морското имение на Иво Прокопиев ще бъде разрушена най-рано след 2 месеца.

 

Иво Прокопиев обаче няма намерение сам да разруши масивната си ограда от желязо и бетон и се закани да съди доскорошния евродепутат Николай Бареков, който навести палата му на „Буджака“.

 

Според издателят на „Дневник“ и „Капитал“ и крупен приватизатор, оградата му не пречи на туристите, тъй като имало малка козя пътечка, по която всеки, макар и с трудности, можел да стигне до скалистия бряг.

E79 News
Тагове:

Коментари: