.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
21.08.2020 10:50

Коментари 0 / Видяна 954

Красимир Вълчев: Учителите, които преподават в различни класове, ще носят шлемове

Още по темата: Вълчев: Не предвиждаме цялостно затваряне на училища Министър Вълчев: Има повече заразени с коронавирус учители, отколкото ученици Онлайн часовете: 20 мин. до 4-и клас, 30 мин. до 7-и, 40 мин. до 12-и Децата ни са сред най-неуките в ЕС Вълчев: След Нова година може да преминем към червения сценарий и да се затварят училища 1260 лв. става началната учителска заплата от януари Вижте насоките на МОН за старт на учебната година в условия на COVID-19 Учители с петиция: Искат да имат опция за дистанционно преподаване Красимир Вълчев: Учителите, които преподават в различни класове, ще носят шлемове Карантина - само за началните учители

Учебната година ще започне присъствено за всички ученици. Обечението извън клас на отделни деца ще е възможно само срещу медицински документи.

 

Това каза в ефира на bTV министърът на образованието Красимир Вълчев. 

При дистанционното обучение децата участват пасивно, когато това не е за целия клас. 

Министърът на образованието обясни, че ще има задължителен термоскрининг на входа на училищата, защото децата в едно голямо училище няма да могат да влязат с часове. 

“Ще има така наречение медицински филтър – по-скоро преглед на симптоми. Той може да бъде на входа, може през първия час учителят да попита децата има ли някой със симптоми.

 

Съответно ще има правила за реакция при наличието на симптоми – отделяне на детето, уведомяване на родителите, евентуално РЗИ”, каза още министърът.

 

Вълчев обясни, че липсата на достатъчно резервни учители е едно от най-големите предизвикателства. 

“Има списък от резервни учители. Помолили сме и висшите учители, които осъществяват педагогическо образование, също да ни допълнят този списък. В момента имаме голям списък от заместващи учители.

 

На всеки един учител му се случва да отсъства, да се разболее. Тази година още повече. Вероятно няма да бъде достатъчен този списък, който имаме от преходни години. Трябва да го допълним.

 

Най-добре това да са правоспособни учители, но също така ще включим и студенти”, обясни Вълчев. 

Той подчерта още, че маските ще са задължителни във всички закрити помещения, с изключение на класните стаи и физкултурните салони. В класните стаи ще бъдат по желание. 

Началните учители, които работят само с един клас, също няма да са задължени да носят маска, докато преподават. За тези, които влизат в различни класове, ще бъдат осигурни шлемове.

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 05.03.2020

1 USD =0.76 BGN

1 EUR =1.76 BGN

1 GBP =0.44 BGN

10 CNY =3.94 BGN

1 CHF =0.54 BGN

100 JPY =61.14 BGN