.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
24.08.2020 14:23

Коментари 0 / Видяна 730

Гешев пред 700 прокурори: Достигната е червената линия

Още по темата: Явор Бахаров ще обжалва присъдата си Подновяват делото за убийството на Чората във ВКС 80 бона глоба за ТЕЦ „Бобов дол“ Обвиняем за закани с убийство в Благоевград се изправя пред съда Отложиха делото срещу задържания за убийство на Андреа от Галиче Спецсъдът нищи далаверата КТБ Окончателно: Осем години затвор за грабеж на жена в Петрич 1 млн. лв. гаранция за жената на Божков, тя отказва да плати Кристиан, обвинен за смъртта на Милен Цветков, е осъждан за грабеж Оставиха Атанас Бобоков в ареста

Достигната е червената линия. А тя е застрашено върховенството на правото, неделима част от което е независимостта на българската прокуратура, като неделима част от българската съдебна власт.

 

Това заяви главният прокурор Иван Гешев пред 700 прокурори и следователи в резиденция “Бояна”.  

 

“Прокуратурата не може и няма да спре да работи. Цената са атаки, а тази цена я плащат и нашите семейства”, заяви още Гешев.

 

“Няма да допуснем двойни стандарти, както беше десетилетия. За пръв път от 89 г. повдигнахме обвинения на действащ министър и заместник министър.

 

Извън България се укриват едни от най-богатите хора на България, които мислеха, че са над закона. Затова сме лоши за лошите. Което значи, че сме добри за тези, които ни плащат заплатите”.

 

Независимостта е нашата защита от политически натиск, заяви преди това говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

Прокуратурата свика за днес национално съвещание, предава Нова ТВ.

 

Държавните обвинители обсъждат независимостта си. 700 прокурори и следователи се събраха в резиденция “Бояна”. Това става след декларацията на тяхната колегия във Висшия съдебен съвет.

 

В нея се казва, че върху магистратите е оказван политически натиск и се правят опити за посегателство върху независимостта и доброто им име.

 

Твърди се също, че се нарушават върховенството на закона и принципът за разделение на властите.

 

Освен следователи и прокурори гости на съвещанието са членове на Висшия съдебен съвет народни представители, депутати, министрите на правосъдието и на вътрешните работи Данаил Кирилов и Христо Терзийски, бившият главен прокурор Никола Филчев и други. 

E79 News
Тагове:

Коментари: