.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
11.09.2020 20:41

Коментари 0 / Видяна 834

Протестите - ден 65: Поредна вечер на недоволство

Още по темата: Отмениха карантината на Бойко Борисов и Севдалина Арнаудова Борисов: Благодарни сме на САЩ за подкрепата към армията ни Над 2 млн. възрастни ще получат 50 лв. към пенсиите си за ноември Томислав Дончев: Не можах да разбера как член на правителството е лишил Радев от вечеря в Естония Избират председател на Държавната агенция за българите в чужбина онлайн Парламентът ще разгледа изцяло нов Закон за виното и спиртните напитки на първо четене Яйца по министерството на отбраната в 103-ия ден на протеста Всеки пенсионер ще получи по 120 лв. за храна Борисов: Над 1,7 млрд. лв. за сектор "Земеделие" до края на годината Премиерът Бойко Борисов: Кризата с коронавируса ще отмине и хората пак ще се придвижват без ограничения

Започна 65-тата вечер на антиправителствени протести.

 

Движението в центъра на София се осъществява спокойно. Очаква се обаче възловите кръстовища на площад „Независимост” и на „Орлов мост” да бъдат блокирани.

 

А втората национална демонстрация в четвъртък премина при изключително засилени мерки за сигурност, но без ескалация на напрежението.

 

Полицаи на контролните пунктове към площад „Независимост” посрещнаха хората на вечерния протест. Така, всеки от протестиращите мина щателна проверка. 

 

Целта – да не се повтори нощта на 2-ри септември. По данни на организаторите,  снощи в София е имало хора от над 40 града.

 

А в 64-тата нощ, триъгълникът на властта беше осветен от телефоните на протестиращите. Така те искаха да покажат колко са многобройни. Част от хората носеха и огледални  щитове, насочени към служителите на реда.

 

До сблъсъци с полицията не се стигна. На площада пристигнаха и  няколко футболни агитки. Ескалация на напрежението обаче нямаше. Блокада  имаше за кратко на „Орлов мост”. Преди полунощ движението навсякъде в София беше възстановено.

 

А вицепремиера Красимир Каракачанов отправи остро обвинение. Според него на протестите имало хора, които били платени.

 

„Искате ли да ви кажа тарифите в София – 30 лв. за обикновен статист,50 лв. за статист с плакатче. За тия момчета, които скачат на полицията – 100 лв., За тези, които влизат в бой с полицията – 300 лв. 500 лв. за тартор на група от 10 души”, заяви той.

E79 News
Тагове:

Коментари: