.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
23.09.2020 10:54

Коментари 0 / Видяна 1670

Коронавирус и в МГ и в Икономиката в Благоевград

Още по темата: Евродепутатът Искра Михайлова с Covid-19 Две катастрофи край Нови пазар затрудняват движението по „Хемус“ Болниците в Благоевград спират плановия прием и операциите От утре затварят нощните заведения в София Новите мерки за пристигащите българи в Германия влизат в сила от днес Само за ден РЗИ – Благоевград издаде 100 направления за PCR тестове Заради препълнени отделения: Връщат пациенти с по-леки симптоми от болницата в Благоевград 739 ученици в област Благоевград са под карантина Джипитата няма да издават направления за PCR, а за бързи тестове Сатовча 14 дни с вечерен час за непълнолетните

 

 

 „Имаме сигнали за Математическата, Строителната и Икономическата гимназии в Благоевград за ученици и учители, които са инфектирани с COVID-19. Днес ще направим проверка на място за състоянието им и ще установим контактните лица“–заяви в интервю за Радио Благоевград д-р Веселка Мончева, директор Дирекция „Надзор на заразните болести“ в Регионална здравна инспекция – Благоевград. По думите и при заразените учители най-напред ще се установи в колко от класовете преподават и тогава ще се вземе решение дали да са под карантина отделни паралелки, или ще се затвори цялото училище и да се премине на дистанционно обучение.

 

  През изминалата седмица има новоинфектирани с COVID-19 лекари и медицински сестри от областта – 2 медицински сестри и 2 санитарки от МБАЛ-Благоевград, 1 стоматолог от гр. Якоруда и 1 медицинска сестра от град Гоце Делчев.

 

  Д-р Мончева обобщи потвърдените случаи  с COVID-19 за изминалата седмица в Благоевградска област: 145 са носителите на вируса, от тях 23 са хоспитализирани в болнични заведения, 122 са под домашна карантина – лекуват се вкъщи, или са само вирусоносители. Изписани са 33, в интензивния сектор са 4, те са усложнена клинична картина.

  „Най-много са инфектираните в град Гоце Делчев. Там в момента в Инфекциозно отделение на болница „Иван Скендеров“ се лекуват 21 лица, във Вътрешно отделение – 10.

 

  В Инфекциозно отделение на МБАЛ-Благоевград се лекуват 14 лица, във Вътрешно отделение са 8.  В МБАЛ „Пулс“ – 5. Има и много случаи, които са със съмнение за инфекцията, но към момента не са потвърдени.

 

  От потвърдените за днес 25 случая с COVID- за областта, преимуществено са в Благоевград и гр. Гоце Делчев“ – обобщи д-р Мончева.

 

E79 News
Тагове:

Коментари: