.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
23.09.2020 11:51

Коментари 0 / Видяна 1412

За осем дни – пет училища в Благоевград и Кресна със случаи на COVID – 19

Още по темата: Евродепутатът Искра Михайлова с Covid-19 Две катастрофи край Нови пазар затрудняват движението по „Хемус“ Болниците в Благоевград спират плановия прием и операциите От утре затварят нощните заведения в София Новите мерки за пристигащите българи в Германия влизат в сила от днес Само за ден РЗИ – Благоевград издаде 100 направления за PCR тестове Заради препълнени отделения: Връщат пациенти с по-леки симптоми от болницата в Благоевград 739 ученици в област Благоевград са под карантина Джипитата няма да издават направления за PCR, а за бързи тестове Сатовча 14 дни с вечерен час за непълнолетните

 

Учебната 2020/ 2021 година започна преди малко повече от седмица, а вече на територията на Област Благоевград започнаха да излизат случаи на COVID – 19, както при учители, така и при ученици.


В региона има общо 122 училища, като в пет от тях вече има установени заболели с коронавирус. Четири от училищата са в град Благоевград, едно е в Кресна. Първите два случая, които са установени са от СУ „Св. Паисий Хилендарски” – град Кресна и от 8 училище „Арсени Костенцев” – Благоевград. В Кресна с положителен резултат е ученичка в 7 клас, а в Благоевград портиерка в учебното заведение.


С положителни резултати за COVID – 19 са също начална учителка в 3 ОУ „Димитър Талев” – Благоевград, 2-ве учителки от гимназията по строителство и ученичка от Математическата гимназия.


Във всички училища, в които са установени случаи на коронавирус, учениците, имали контакт с положителните лица са поставени под 14-дневна карантина, а уроците се преподават дистанционно.
 

E79 News
Тагове:

Коментари: