.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
23.09.2020 17:56

Коментари 0 / Видяна 1150

Дванадесет паралелки от пет училища в Благоевградско се обучават дистанционно заради случаи на Ковид-19

Още по темата: Евродепутатът Искра Михайлова с Covid-19 Две катастрофи край Нови пазар затрудняват движението по „Хемус“ Болниците в Благоевград спират плановия прием и операциите От утре затварят нощните заведения в София Новите мерки за пристигащите българи в Германия влизат в сила от днес Само за ден РЗИ – Благоевград издаде 100 направления за PCR тестове Заради препълнени отделения: Връщат пациенти с по-леки симптоми от болницата в Благоевград 739 ученици в област Благоевград са под карантина Джипитата няма да издават направления за PCR, а за бързи тестове Сатовча 14 дни с вечерен час за непълнолетните

Дванадесет паралелки от пет училища в Благоевградско ще се обучават дистанционно заради случаи на Ковид-19, каза за БТА началникът на Регионалното управление на образованието Ивайло Златанов.

 

До момента общият брой на учениците, които преминават на дистанционна форма на обучение е триста.


От началото на учебната година петима учители са дали положителни проби за Ковид-19. Паралелките, в които са преподавали, са поставени под карантина, посочи Ивайло Златанов. В някои от училищата преминаването към онлайн обучение се е наложило заради заразени с коронавирус ученици.


Най-много паралелки, които ще учат неприсъствено, има в Професионална гимназия по архитектура, геодезия и строителство - осем. Две учителки от гимназията са дали положителни проби за коронавирус, а класовете, в които са преподавали са поставени под карантина, каза за БТА директорът на училището Марияна Митова.


До момента установени случаи на коронавирус в учебни заведения има в Благоевград, Кресна, Разлог и Симитли обобщи за БТА директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Калоян Калоянов. 

E79 News
Тагове:

Коментари: