.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
24.09.2020 20:28

Коментари 0 / Видяна 4500

Горският намерил Мехмед: Когато ме видя, се усмихна

"Аз бях със служебната кола, когато намерих детето. То е в добро състояние, по това време стоеше на пътя в гората. Слязох облякох го с моето яке, обух го с чорапи. Не мога да кажа, че детето беше уплашено, казах му ела да те снимам за мама, засмя се, дойде към мене и се изплези“. Това обяви горският служител Муртаза Клечов, който днес откри малкия Мехмед Юркин в якорудското село Бунцево.

 

По негови думи момченцето е било в добро състояние и без видими наранявания. Той казва още, че след като намира Мехмед го качва в колата и го откарва в полицейското управление. „Детето нямаше обувки, беше само по тениска и розови гащички. Беше леко мръсничко“, коментира още пред журналисти Клечов.

 

Той не изключва възможността малкият Мехмед сам да е стигнал до гората на съседното село, тъй като е имал наранявания по ръцете. Разстоянието, което е преминало детето е около 2 км горски терен.

 

А радостната новина за откриването на Мехмет беше посрещната от семейството му в Якоруда със сълзи на очи. Майката се радваше, че детето й е невредимо, а нейни роднини продължаваха да твърдят, че Мехмед е отвлечен. „Хора са го отвлекли. Или са го качили на кола, или на мотор. Просто това дете на 2 години да иде в Бунцево само, аз съм възрастна жена и не мога да ида до там пеша – без кола или някакъв превоз“, казва съседка на семейството на детето.

 

Близки твърдят, че детето е отвлечено, а след което похитителите му са се уплашили и са го оставили на пътя.

 

„Благодаря Ви, олекна ми. Благодаря на всички“, бяха единствените думи на майката на малкия Мехмед.

 

Както ИНФОМРЕЖА съобщи, момченцето Мехмед Юркин от Якоруда беше в неизвестност от 17.00 часа вчера, а днес беше намерено в якорудското село Бунцево, където семейството му има роднини.

 

„Детето е намерено от горски служител. Било е само в гората. Открито е в местността Малката река, в землището на село Бунцево, на около 20 км от неговата къща. За 2-годишно дете това е доста отдалечено място. Важното е, че е живо и здраво, а как е стигнало до там, предстои да бъде установено. Тепърва имаме много работа", коментира пред журналисти директорът на ОДМВР-Благоевград, комисар Дойчин Дойчинов.

 

В издирването се включиха полицаи, пожарникари, планински спасители, служители на Община Якоруда, горски служители и много местни жители, които силно се надяваха акцията да приключи с успешен край.

 

Междувременно прокуратурата образува досъдебно производство за изясняване причините за изчезването на малолетния Мехмед Юркин - на 2 години и 8 месеца, както и дали то не е в резултат на извършено престъпление по чл. 142а, ал. 3, вр. ал.1 от НК - противозаконно лишаване от свобода на малолетно лице.

 

Разследването по случая е започнало при условията на неотложност с разпит на свидетел и се извършва под надзора на Районна прокуратура - Разлог.

 

За последен път детето било забелязано около 17 ч. на 23.09.2020 г., в близост до дома му, заедно с по-голямата му сестра.

Наблюдаващият прокурор осъществява процесуалните си функции по ръководство и надзор лично и на място в гр. Якоруда. /Инфомрежа

E79 News
Тагове:

Коментари: