.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
28.09.2020 10:04

Коментари 0 / Видяна 1502

Ще има ли нови избори за кмет в Благоевград и кога ще бъдат те?

 

Миналата седмица Конституционният съд окончателно реши, че разпоредбата от Закона за местната власт, заради която избраният Румен Томов бе отстранен, не противоречи на Конституцията. Румен Томов не беше заличил търговската си фирма в законовия срок – 30 дни след провеждането на изборите, заради което сега ще бъде отстранен от поста кмет на Благоевград.

 

Към настоящия момент инж. Румен Томов продължава да изпълнява длъжността кмет на Благоевград, каза за БНТ председателят на Общинската избирателна комисия Мартин Бусаров. Предстои обаче Върховният административен съд да поднови делото, въз основа на решението на Конституционния съд, който казва, че отстраняването на Томов е законосъобразно.

 

Ако ВАС потвърди решението на Общинската избирателна комисия, то трябва да бъде назначен временно изпълняващ длъжността кмет до провеждането на редовните местни избори.

 

Според Мартин Бусаров избори за кмет на Благоевград могат да се очакват до края на тази година или началото на следващата, с условност, че съдът се произнесе в ущърб на сегашния кмет Румен Томов. 

 

 

E79 News
Тагове:

Коментари: