.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
15.10.2020 12:54

Коментари 0 / Видяна 2786

Благоевград отново е с най-много нови случаи на коронавирус в областта, няма да се затварят заведения

Още по темата: Премиерът Бойко Борисов: Всички знаехме какво ще се случи с COVID-19 Заразените с коронавирус в света надхвърлиха 45 милиона Covid-19 затвори и министерство на туризма Мутафчийски: „Ремдесивир“ ще бъде използван от тежко болни 120-годишна баба пребори успешно коронавируса Още един лекар почина от COVID-19 Ситуацията в МБАЛ – Благоевград започва да излиза извън контрол, предупреди д-р Митев Румен Радев се самоизолира, главният му секретар с COVID-19 РЗИ - Благоевград ще получи Ремдесивир Депутат от Разлог сред първите доброволци в борбата с COVID – 19

 

2529 са случаите на коронавирус, регистрирани в област Благоевград от началото на пандемията.

 

През последните дни се наблюдава значителен ръст в броя на заразените с COVID – 19. На фона на това по-рано днес здравният министър Костадин Ангелов призова хората, живеещи в други области, да не пътуват до Благоевградска, освен ако това не е крайно наложително. Той изтъкна като довод, че на 100 000 души има над 120 заразени.


Междувременно от Регионална здравна инспекция – Благоевград съобщиха, че през последното денонощие има 53 нови случаи в региона. Най-много са отчетени в Благоевград – тридесет и два. На второ място със седем случая се нарежда Сандански. По два нови случаи има в Гоце Делчев и Хаджидимово. Само по един нов случай има в Борово, Копривлен, Ново Делчево , Огняново, Покровник, Поленица, Разлог , Рибново, Тополница и Якоруда.


Във връзка с усложнената обстановка в Благоевград кметът инж. Румен Томов свиква кризисния щаб като ще бъдат набелязани спешни мерки за ограничаване на заразата. На пресконференция той заяви, че за сега не се планува затваряне на заведения, но ще се извършват много засилени проверки.


На утрешното заседание от Община Благоевград плануват да предложат ограничения по отношение провеждането на обществени събития, в това число сватби и други.
 

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 05.03.2020

1 USD =0.76 BGN

1 EUR =1.76 BGN

1 GBP =0.44 BGN

10 CNY =3.94 BGN

1 CHF =0.54 BGN

100 JPY =61.14 BGN