.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
16.10.2020 19:31

Коментари 1 / Видяна 2942

Губернаторът Б. Михайлов: В следващите 7 дни започваме засилени проверки за маски

Още по темата: Премиерът Бойко Борисов: Всички знаехме какво ще се случи с COVID-19 Заразените с коронавирус в света надхвърлиха 45 милиона Covid-19 затвори и министерство на туризма Мутафчийски: „Ремдесивир“ ще бъде използван от тежко болни 120-годишна баба пребори успешно коронавируса Още един лекар почина от COVID-19 Ситуацията в МБАЛ – Благоевград започва да излиза извън контрол, предупреди д-р Митев Румен Радев се самоизолира, главният му секретар с COVID-19 РЗИ - Благоевград ще получи Ремдесивир Депутат от Разлог сред първите доброволци в борбата с COVID – 19

 

„На този етап няма да бъдат затваряни училища в Благоевградска област заради Ковид-19, тъй като броят на заразените ученици е пренебрежимо малък”, заяви директорът на РЗИ – Благоевград д-р Калоян Калоянов.

 

Преди това главният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев на брифинг на НОЩ обяви, че се очаква затваряне на училищата в Благоевградска област, а министър К. Ангелов апелира да не се пътува в региона заради многото случаи на зараза.

 

„За да се затвори училище, броят на заразените ученици в това училище трябва да надхвърли 15 %. На територията на Благоевградска област има 30 000 ученици, от които с положителни проби са 21 ученици, 11 учители, 2 училищни медицински сестри и 1 общ работник.

Карантирани са 947 от 25 училища. В момента училищата не са източник на зараза“, категоричен е д-р Калоянов.

 

„С оглед ограничаването на разпространението на Ковид-19 в Пиринско, във всички общини започват засилени проверки за спазване на противоепидемичните мерки. В тях ще бъдат включени служители от общинските администрации от цялата област, от ОДБХ – Благоевград, РЗИ – Благоевград и МВР – Благоевград. Паралелно с това ще бъдат създадени общински екипи, които ще имат право да съставят актове при нарушения, което е регламентирано в чл. 209а от Закона за здравето”, заяви областният управител на Благоевград Бисер Михайлов. Това бе решено на срещата чрез видеоконферентен разговор, която той организира в качеството му на председател на Областния оперативен щаб, в която участваха представители на общините, директорът на РЗИ и на ОБДХ.

 

На срещата не е имало представител на община Благоевград, но вчера областният управител е провел разговор с кмета Румен Томов. „В следващите 7 дни започваме засилени проверки относно спазването на противоепидемичните мерки – спазване на физическа дистанция, дезинфекция на работните помещения, носене на лични предпазни средства и др. В тях ще бъдат включени служители от общинските администрации от цялата област, от ОДБХ, РЗИ и МВР.

 

Ще бъдат проверявани магазини, заведения, автобуси. При констатиране на нарушения ще се съставят актове, като глобите за физически лица при първо нарушение са от 300 до 1000 лв., а при повторно – от 1000 до 2000 лв.”, поясни областният управител Бисер Михайлов. 

Автор: в. Струма, E79 News
Тагове:

Коментари:

Нина Спасова, 17.10.2020 00:22

Кой е казал, че броят на заразените ученици е "пренебрежимо малък"? Пренебрежимо малки са вашите взаимоотношения с училищата! Елате в което и да е училище в Благоевград и вижте броя на отсъстващите ученици, който някой умишлено крие!!! Или след време ще търсите учители, както най-напред ще търсите лекари? Но и за двете професии всеки не става!!!

1
 

Валутни курсове на БНБ за 05.03.2020

1 USD =0.76 BGN

1 EUR =1.76 BGN

1 GBP =0.44 BGN

10 CNY =3.94 BGN

1 CHF =0.54 BGN

100 JPY =61.14 BGN