.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
17.10.2020 16:19

Коментари 0 / Видяна 378

Министър Кралев: Резултатите на националния отбор са слаби, но не е моя работа да коментирам работата на треньора

 

Спортният министър Красен Кралев бе в село Черниче, в Община Симитли за откриването на спортна площадка.

 

Пред журналисти той заяви, че резултатите на националния отбор безспорно са слаби, но не било негова работа да коментира работа на треньори и състояние на футболисти.

 

"Аз смятам, че нашият потенциал е много повече от това, което показахме през последните няколко мача. Има си ръководство на футболния съюз, той да анализира и да търси грешки от страна на треньорския щаб, това е роля и на медиите", каза още Кралев.

 

Министър Кралев подчерта, че имаме много качествени футболисти. За пример даде Младежкия национален отбор до 21 години.

 

"Мисля, че там има огромен резерв, който може да се ползва още от следващата година, но това е работа на селекционера. Очевидно тук имаме разминаване на вижданията на треньорския щаб и очакванията на ръководството на Футболния съюз и на целия народ. Аз искрено се надявам на предстоящия конгрес наистина да има сблъсък на концепции, на идеи на кандидатите, които ще участват в избора за президент на БФС, от там нататък пожелавам на всички футболни хора да изберат достойно ръководство, което да управлява мъдро Футболния съюз, да не изпада в зависимости", коментира той.

 

Министър Красен Кралев изрази надежда, че трябва да се избере добър и достоен български треньор, който да води националите ни в следващите квалификационни цикли.

 

"Имаме добри треньори, само трябва да ги поканим. Имаме и добри млади футболисти и смятам, че трябва да се работи в тази посока. Знаете, коментирали сме го, имаме намерение, имаме вариант да инвестираме средства в деттско-юношеския футбол. Показахме през последните 5-6 години, че държавата отново погледна към футбола, инвестирахме средства в програмите за детско-юношеския футбол, за да се дадат повече средства", отбеляза той.

 

Спортният министър коментира, че трябва да има разработена програма, на чело на която да стоят добри специалисти, които да стоят не само българи, но и чуждестранни треньори, които да работят по възраждането на българския футбол, основно в детско-юношеските формации.

 

"Готови сме да инвестираме, чакаме вижданията на новот ръководство, за да говорим за по-нататъчни планове", посочи министърът.  

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 05.03.2020

1 USD =0.76 BGN

1 EUR =1.76 BGN

1 GBP =0.44 BGN

10 CNY =3.94 BGN

1 CHF =0.54 BGN

100 JPY =61.14 BGN