.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
17.10.2020 19:44

Коментари 0 / Видяна 446

Общинската болница в Златоград с призив за помощ

Още по темата: Евродепутатът Искра Михайлова с Covid-19 Две катастрофи край Нови пазар затрудняват движението по „Хемус“ Болниците в Благоевград спират плановия прием и операциите От утре затварят нощните заведения в София Новите мерки за пристигащите българи в Германия влизат в сила от днес Само за ден РЗИ – Благоевград издаде 100 направления за PCR тестове Заради препълнени отделения: Връщат пациенти с по-леки симптоми от болницата в Благоевград 739 ученици в област Благоевград са под карантина Джипитата няма да издават направления за PCR, а за бързи тестове Сатовча 14 дни с вечерен час за непълнолетните

 

Общинската болница в Златоград с призив да й се помогне в дарителска кампания.

 

Общината обаче смята, че призивът е „позорен“. Болницата в Златоград с пост в социалните мрежи призова за хранителни продукти и дърва за отоплителния сезон.

 

"Стойността на един храноден е 1,80 лв., като всеки ден се включва месо, разнообразно хранене, за да я стигнем тази цена, разчитаме на местното население“, заяви Антон Ушев, ръководител Административен отдел МБАЛ-Златоград.

 

Родопчани веднага откликват.

"Ами всички изкарваме картофи, всички по един чувал можем да дадем. Картофи, фасул, това го имаме“, каза Любка от Златоград.

 

"Ами защото всички сме болни, няма здрав народ. Ако не са докторите, ние за къде сме? Няма как, няма начин, ще се дарява“, категорична е и Минка от Мадан.

 

Болницата няма инфекционист, но приема пациенти с COVID-19.

 

„От два месеца ние всеки месец губим пари, тъй като тази пътека, по която лекуваме болни от COVID-19, е недофинансирана. Ние ги лекуваме за пневмония", обясни Антон Ушев.

 

Община Златоград изненадващо определи призива за помощ като позорен, защото дофинансира болницата.

 

„Към момента задълженията на нашата болница, те са текущи, са около 30 хиляди лева, което е изключително малък размер задължения и смята, че това не е нещо, което трябва да се използва и да се приканва населението за събиране на помощи", заяви кметът на Златоград Мирослав Янчев. 

 

E79 News
Тагове:

Коментари: