.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
21.10.2020 08:34

Коментари 0 / Видяна 864

Парламентът ще разгледа изцяло нов Закон за виното и спиртните напитки на първо четене

Още по темата: Партийната субсидия остава 8 лв. Сблъсъци пред Министерски съвет Премиерът Борисов: Доказаният ефект срещу COVID-19 е само един – намаляване на социалните контакти Борисов: Трябва бързо да действаме с одобряването на следващия бюджет на ЕС Борисов: Даваме шанс на бизнеса с най-ниска цена на газа (ВИДЕО) Парламентът ще разгледа бюджета за 2021 г. на извънредно заседание на 24 ноември 400 млн. лв. са отпуснати за подпомагане на бизнеса у нас Държавата ще осигури безплатни ваксини срещу коронавирус на всеки, който пожелае Борисов: Пенсионерите ще получават надбавки и догодина Борисов: Ще осигурим всички видове ваксини, които предлага ЕК

 

Парламентът ще разгледа изцяло нов Закон за виното и спиртните напитки на първо четене.

 

Този закон урежда условията и реда за производството, получаването, преработката, етикетирането, търговията и контрола на гроздето, предназначено за производство на вино, лозаро-винарски продукти, ароматизирани лозаро-винарски продукти, плодови вина, продукти на основата на плодови вина, оцет, етилов алкохол от земеделски произход и дестилати, и на спиртни напитки, както и управлението и контрола на лозаро-винарския потенциал.

Общата цел на предложения законопроект е свързана с пълно и точно изпълнение от страна на българската държава на процедурите по приемането на Закон за виното и спиртните напитки, съобразно законодателството на Европейския съюз. С актуализирането на националната правна рамка се цели осъществяване на регулиране, което съответства на европейските стандарти и изисквания.


На вниманието на депутатите се поставят и измененият в Закона за защита от шума в околната среда. Измененията са внесени от Министерски съвет и ще бъдат разгледани на първо четене.

Внесеният законопроект има за цел осигуряване прилагането на европейски регламент за привеждането в съответствие на задълженията за докладване в рамките на законодателството, свързано с околната среда, и за изменение на европейски регламенти.

Целта на законопроекта е да осигури достатъчно време за провеждане на обществени консултации при изготвянето на плановете за действие към шумовите карти, като периодът между изготвянето на картите и на плановете се променя на две години. Част от текстовете са свързани и с компетенциите на Министерството на здравеопазването, по които са получени становища от страна на Националното сдружение на общините в Република България, както и мнения на граждани.  

Автор: Агенция Фокус, E79 News; Снимки: Архив
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 26.11.2020

1 USD =1.64 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.19 BGN

10 CNY =2.50 BGN

1 CHF =1.81 BGN

100 JPY =1.57 BGN