.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
23.10.2020 12:50

Коментари 0 / Видяна 1566

В случай на коронавирус: Кои са контактните лица, които ще бъдат карантинирани?

Още по темата: Почина прочутият оперен певец Камен Чанев Гърция удължава националната карантина Правителството предложи да се купи ваксината “Янсен” срещу COVID-19 Д-р Янкулски призова: Нека в зала „Яворов” се обособим чакалня за хората, редящи се пред РЗИ за направления 7 медици от онкоболницата в Благоевград извън строя заради коронавирус Ангелов: Не проспахме лятото, голямото недоверие към системата доведе до този резултат Сачева: Около 50 хиляди души ще могат да се възползват от подкрепата с 24лв. на ден Трети пореден ден с рекорден брой оздравели от COVID-19 у нас РЕШЕНО! Без пълен локдаун в Благоевград Без лимити на направленията за PCR-тестовете

10-дневна карантина ще се налага само на близките контакти на установен с коронавирус човек.

 

Разликата между предишната заповед и сегашната е времевия диапазон, който се намаля с четири дни.

 

„Това кой близък ще се карантинира зависи от степента на контакта, ще се преценя според случая“, това заяви доц. Ангел Кунчев в ефира на Нова телевизия.

 

Относно това как ще бъда проследявани и проверявани контактите и може ли РЗИ да се справи, Ангел Кунчев заяви:
 

„Няма да смогнем, това е очевидно. При 500 заразени в София, смятайте колко са контактните лица, като те са поне 10 на човек.

 

Когато човек е контактен, той трябва да носи отговорност  и да не се среща с други хора в следващите десет дни.

 

Прецизният начин  да се карантинира някой по закон е да му се връчи призовка и той да се подпише, но нямаме начин да направим това с ресурса, с който разполагаме“, коментира още доцентът.

 

Относно работните колективи, Кунчев заяви, че ако има заразен служител, трябва да се карантинират тези, които са стояли в непосредствена близост до него – 1.50-2м и е общувал по продължително време с него.  

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 26.11.2020

1 USD =1.64 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.19 BGN

10 CNY =2.50 BGN

1 CHF =1.81 BGN

100 JPY =1.57 BGN