.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
25.10.2020 14:12

Коментари 3 / Видяна 12486

Първи отзив след новината за затварянето на нощните заведения в Благоевград

 

Защо затварят нощните заведения, а не фабриките, в които ежедневно се откриват огнища на коронавирус. Това коментира пред Радио „Фокус” - Пирин Димитър Шалявски, собственик на нощно заведение в Благоевград във връзка с решението на Областния оперативен щаб за затваряне на дискотеки, барове и други подобни.

 

„Наистина ли си мислите, че в 21 век нощните заведения са основния преносител на коронавируса? По-голяма глупост просто не знам как може да се измисли. Доста цехове работят с по 200 човека, кихат и кашлят вътре, доста офиси също, но накрая се оказва, че като отидеш на дискотека и вирусът започва да пее и танцува и се разпространява със скоростта на светлината. Имайте предвид, че в дискотеките, хората, които идват са от най-малко опасната група. Нали знаете, че при нас идват хора на възраст от 18 до 40 години. Погледнете малко статистиките”, каза още Шалявски.

 

Според него действително трябва да се взимат мерки за борба с коронавируса, но те трябва да са адекватни и реално да има резултат от тяхното прилагане. „Ако след 14 дни няма никакъв спад в заболелите какво ще правим? Какво почваме да затваряме – да затворим общината, всички държавни институции. Там не работят ли хора? Или това е нощен вирус? Да затваряме всичко. Искам да попитам ако след 14 дни няма спад на заболелите, какво правим ние? Ние в момента оставяме едни 120 хил. души на улицата. Явно пак трябва да се редим на опашки, да пращаме хората по борсите”, посочи той.

 

Шалявски отбеляза, че затварянето на нощните заведения, особено в Благоевград, ще има тежки последици върху икономиката. Той уточни, че към тях не работят само хора на трудови договори, но и много такива, които се само осигуряват. Освен персонала на заведенията, от този бизнес се издържат изпълнители, балети, сценографи, охранителни фирми и много други.

 

„Тези хора остават буквално на улицата. Въпросът не е дали ние затваряме, а дали от това ще има ефект. Аз съм готов да затворя и за 15 месеца, ако проблемът действително е при нас, но няма никакво доказателство, че дискотеките са клъстъри на разпространение на вируса. Защо се оглеждат в нас, а не във фабриките, в които всеки ден се откриват огнища с по 20, 40, 100 заболели”, каза още той.

 

Собственикът на нощно заведение от Благоевград прибави, че затварянето на нощните заведения ще има лавинообразен ефект, в негативна посока, и за много други отрасли, които поддържат икономиката в града и въобще в страната. „Нали знаете, че тук основния поминък са заведенията. Нека говорим действително – трябва да се пазим, трябва да пазим хората, които имат проблеми. Те са в опасност. Но няма нужда да се нагнетява напрежение. Нощните клубове били клъстерите, твърди проф. Кантарджиев. Гледал изследване в Тексас, а гледа ли какво правят в Европа – затварят някой бизнес, държавата веднага ги субсидира”, коментира той.

 

Шалявски отбеляза, че до този момент не е чувал за огнище на вируса, което да е установено при персонал в нощно заведение.

 

„Сега затворят нощните заведения, утре ще затворят и дневните. Като се затворят и те, ще се затворят и магазините за дрехи и обувки, защото хората нямат нужда от дрехи и обувки като са затворени. Лека по лека започва да се ограничава и с храненето. Това нещо ще се отрази на всички до момента, в който ще си кажем, че нещо не е кой знае както трябва. Тогава ще излязат 340 хил. на улицата, обезверени, и тогава ще питам кой какво ще ми обяснява в Тексас какви изследвания били правили”, заяви собственикът на нощно заведение. 

E79 News
Тагове:

Коментари:

Анонимен, 28.10.2020 10:22

От заведението печели собственика. Ще съкрати персонала, който за 6 месеца ще е на борсата. Огромната загуба е за 1 човек, Или за десетина петнадесет човека в града. Не трябва да лъже. В дискотеките се разнасят и разпространяват вируси, защото не се спазват никакви мерки. В един цех, по-лесно може да се наложи спазване на ограничения и дисциплина. Защото са трезви и недрогирани. Освен това, една дискотека не създава нищо. А един цех, създава продукция, която носи доходи. Ако са 200 човека, това е много повече хора, които биха загубили доходите си. Отделно, Дай сега държавата да му плати доходите. Ами така като тръгне всеки да иска, какво правим с бюджета. За да можел да си купи горкия последен модел мерцедес вероятно. Печелил, печелил. Сега ще се свиеш, докато отмине бурята. После пак печели. Ама за сметка на нечии печалби, да поставяме в риск живота и здравето на други хора, малко нагло идва. Въобще не трябва да се обръща внимание на някакви изпростели и алчни дребосъци, взели се на сериозно. Има ситуация, тя е за всички по света, никой не я е искал.

Анонимен, 25.10.2020 19:56

Кьде в Благоевград има вече цехове с 200 човека ?????

хаха, 25.10.2020 14:50

Сериозно ли Шаляфски, който еба мамата на (остатъка от) нощния живот в Благоевград ще коментира това?

1
 

Валутни курсове на БНБ за 28.11.2020

1 USD =1.64 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.19 BGN

10 CNY =2.49 BGN

1 CHF =1.81 BGN

100 JPY =1.57 BGN