.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
27.10.2020 10:05

Коментари 0 / Видяна 1076

Въпреки въведените мерки – случаите на коронавирус в Пиринско продължават да растат

Още по темата: Коронавирусът уби 43-годишен хирург Коронавирусът уби 43-годишен хирург Лекар: Хората да потърсят лекарска помощ, ако симптомите не отминават Лекар с коронавирус - на първа линия срещу COVID-19 67 новозаразени с коронавирус в Благоевградско Кои сектори получават помощ за локдауна 36-г. мъж от благоевградския кв.Струмско загуби битката с коронавируса Българите, пристигащи в Англия, се освобождават от карантина с отрицателен тест след 5-ия ден ЧЕРЕН ПЕТЪК, НО ЗА БИЗНЕСА! Въпреки намаленията в моловете в Благоевград нямаше струпване на хора Борисов: Продължаваме да подпомагаме българските производители

През последните няколко месеца Благоевградска област трайно се задържа на челните места в статистиката по отношение броя на новорегистрираните случаи на коронавирус.


Преди две седмици здравният министър Костадин Ангелов дори призова да не се пътува до областта, а седмица по-късно дойде на проверка в болниците в Сандански, Гоце Делчев, Разлог и Благоевград. Участва и в заседание на Областния оперативен щаб, на което бяха обсъдени нови по-строги мерки за борба с COVID – 19. Тази неделя дори се стигна до прилагането на една от тях, а именно затварянето на нощните заведения.


Отделно от това редица общини като Благоевград, Гоце Делчев, Петрич, Сандански и други въведоха и допълнителни мерки като въвеждане на вечерен час, отмяна на масови събития, сватби, кръщената и други. За момента обаче изглежда, че рестрикциите не дават очаквания резултат.


Само в периода от 23 до 25 октомври ново регистрираните случаи са 185. Най-много са новите случаи в Благоевград – петдесет и девет. На второ място е Петрич с двадесет и осем, а на трето е Разлог с шестнадесет. На четвърто и пето място са Сандански и Гоце Делчев, съответно с по четиринадесет и тринадесет нови случаи.


В Симитли има единадесет нови случаи. По два нови случая има в Банско, Бачево, Гърмен, Копривлен, Кресна, Огняново, Коларово и Якоруда.


Само по един нов случай има в следните населени места: Балдево, Баничан, Блатска, Белица, Брежани, Гега, Габрене, Дебрен, Изгрев, Ново Делчево, Хърсово, Лешко, Лешница, Марикостиново, Митино, Мосомище, Мощанец, Рупите, Падеш, Покровник, Рилци, Бунцево, Селище, Струмешница, Струмяни, Хаджидимово, Хвостяне и Хотово.


Все пак е важно да се уточни, че са необходими поне 14 дни от въвеждането на мерките, за да може да се направи анализ, относно тяхната ефективност. Също така в Благоевградска област продължават да се правят голям брой тестове, въпреки че за кратко време бе планувано да се въведе ограничение в направленията, които издават от РЗИ – Благоевград за ПСР тестване.
 

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 28.11.2020

1 USD =1.64 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.19 BGN

10 CNY =2.49 BGN

1 CHF =1.81 BGN

100 JPY =1.57 BGN