.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
27.10.2020 18:05

Коментари 0 / Видяна 4632

Заведенията за хранене и кафенетата с работно време до 21.00 часа

Още по темата: Коронавирусът уби 43-годишен хирург Коронавирусът уби 43-годишен хирург Лекар: Хората да потърсят лекарска помощ, ако симптомите не отминават Лекар с коронавирус - на първа линия срещу COVID-19 67 новозаразени с коронавирус в Благоевградско Кои сектори получават помощ за локдауна 36-г. мъж от благоевградския кв.Струмско загуби битката с коронавируса Българите, пристигащи в Англия, се освобождават от карантина с отрицателен тест след 5-ия ден ЧЕРЕН ПЕТЪК, НО ЗА БИЗНЕСА! Въпреки намаленията в моловете в Благоевград нямаше струпване на хора Борисов: Продължаваме да подпомагаме българските производители

 

Нови, още по-строги мерки с цел ограничаване разпространението на КОВИД – 19 ще бъдат въведени в Благоевград.

 

Със заповед на кмета на Общината инж. Румен Томов се намалява работното време (до 21.00 часа) на всички ресторанти, заведения за бързо хранене и кафенета.

 

Мярката е взета по време на извънредно заседание на Общинския кризисен щаб, в което е участвал и Ромео Шатев, председател на Търговско – промишлена палата – Благоевград. 

 

Ограничението ще важи до 10 ноември. До тогава затворени остават и всички нощни заведения. На Общински съвет – Благоевград ще бъде предложено да се намалят с 20 % наемите на общинските помещения.

 

В заседанието на Щаба е участвал и началникът на Регионалното управление на образованието – Благоевград Ивайло Златанов, тъй като е имало предложение учениците от горните класове да преминат на онлайн обучение.

 

Предложението не е било подкрепено, поради което за сега учебните заведения остават отворени, а занятията – присъствени.

 

По време на срещата между представители на различни институции и лечебни заведения са били коментирани общо 10 мерки, но в крайна сметка само една от тях е била одобрена с мнозинство, а именно въвеждането на вечерен час за заведенията.

 

Предложено е било да се въведе вечерен час и за всички жители на Благоевград, но за сега до крайната мярка няма да се стига.

 

Кметът на Благоевград инж. Румен Томов обясни, че всичко се прави с една единствена цел, а именно намаляване броя на заразените с коронавирус. Той отбеляза, че болниците в Благоевград са запълнени. „Обстановката в болниците е критична, имаме още малко ресурс, но нямаме лекари, които да лекуват хората. Легла има“, каза още той.

 

Събитията от културния календар на Община Благоевград няма да бъдат отменяни.

 

От Общинския кризисен щаб призовават за спазване на мерките и отговорно поведение. Всеки ден около 12.00 часа и към 17.00 часа от колоните в града ще се пуска аудио клип, в който се напомня на гражданите какви са правилата, които следва да бъдат спазвани.  

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 28.11.2020

1 USD =1.64 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.19 BGN

10 CNY =2.49 BGN

1 CHF =1.81 BGN

100 JPY =1.57 BGN