.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
27.10.2020 18:05

Коментари 0 / Видяна 4906

Заведенията за хранене и кафенетата с работно време до 21.00 часа

Още по темата: ЕС поръча още 150 милиона дози от ваксината на Modernа МЗ: Ваксини ще има и за хората без осигуровки Лекарите от МБАЛ- Благоевград се върнаха към нормалния си работен ритъм 89 български деца вече са били ваксинирани срещу COVID-19 Разрешават свижданията в болници при пациенти с престой над 5 дни 9 нови случая на COVID-19 в Благоевградско Стана ясно колко българи са преболедували COVID-19 Ковид-19: Занижен интерес към ваксините в РЗИ-Благоевград 27 нови случая на коронавирус у нас "Пирогов" затвори и последното COVID отделение

 

Нови, още по-строги мерки с цел ограничаване разпространението на КОВИД – 19 ще бъдат въведени в Благоевград.

 

Със заповед на кмета на Общината инж. Румен Томов се намалява работното време (до 21.00 часа) на всички ресторанти, заведения за бързо хранене и кафенета.

 

Мярката е взета по време на извънредно заседание на Общинския кризисен щаб, в което е участвал и Ромео Шатев, председател на Търговско – промишлена палата – Благоевград. 

 

Ограничението ще важи до 10 ноември. До тогава затворени остават и всички нощни заведения. На Общински съвет – Благоевград ще бъде предложено да се намалят с 20 % наемите на общинските помещения.

 

В заседанието на Щаба е участвал и началникът на Регионалното управление на образованието – Благоевград Ивайло Златанов, тъй като е имало предложение учениците от горните класове да преминат на онлайн обучение.

 

Предложението не е било подкрепено, поради което за сега учебните заведения остават отворени, а занятията – присъствени.

 

По време на срещата между представители на различни институции и лечебни заведения са били коментирани общо 10 мерки, но в крайна сметка само една от тях е била одобрена с мнозинство, а именно въвеждането на вечерен час за заведенията.

 

Предложено е било да се въведе вечерен час и за всички жители на Благоевград, но за сега до крайната мярка няма да се стига.

 

Кметът на Благоевград инж. Румен Томов обясни, че всичко се прави с една единствена цел, а именно намаляване броя на заразените с коронавирус. Той отбеляза, че болниците в Благоевград са запълнени. „Обстановката в болниците е критична, имаме още малко ресурс, но нямаме лекари, които да лекуват хората. Легла има“, каза още той.

 

Събитията от културния календар на Община Благоевград няма да бъдат отменяни.

 

От Общинския кризисен щаб призовават за спазване на мерките и отговорно поведение. Всеки ден около 12.00 часа и към 17.00 часа от колоните в града ще се пуска аудио клип, в който се напомня на гражданите какви са правилата, които следва да бъдат спазвани.  

E79 News
Тагове:

Коментари: