.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
29.10.2020 14:52

Коментари 0 / Видяна 1452

Ситуацията в МБАЛ – Благоевград започва да излиза извън контрол, предупреди д-р Митев

Още по темата: Коронавирусът уби 43-годишен хирург Коронавирусът уби 43-годишен хирург Лекар: Хората да потърсят лекарска помощ, ако симптомите не отминават Лекар с коронавирус - на първа линия срещу COVID-19 67 новозаразени с коронавирус в Благоевградско Кои сектори получават помощ за локдауна 36-г. мъж от благоевградския кв.Струмско загуби битката с коронавируса Българите, пристигащи в Англия, се освобождават от карантина с отрицателен тест след 5-ия ден ЧЕРЕН ПЕТЪК, НО ЗА БИЗНЕСА! Въпреки намаленията в моловете в Благоевград нямаше струпване на хора Борисов: Продължаваме да подпомагаме българските производители

 

От ден на ден случаите на COVID – 19 в Благоевград са увеличават, а оттам и пациентите, които се нуждаят от болнично лечение. Пред Struma.com д-р Огнян Митев заяви, че ситуацията е опасна, но болничното заведение все още не е извън строя.

 

„Притеснен съм от големия брой заразени, които имат нужда от болнично лечение. При нас местата са ограничени, предполагам, че и новото отделение днес ще бъде запълнено. Утре ще имаме видеоконферентна връзка с другите болници, за да видим как ще се справим”, каза още той.


Д-р Митев подчерта, че ще поискат съдейстнвие от областния управител Бисер Михайлов и кмета на Благоевград инж. Румен Томов за набирането на доброволци срещу заплащане, които да работят с COVID пациентите, тъй като недостигът на медицински кадри е сериозен. „Изпитваме силно затруднение с лечението им”, допълни той.


Новинарска агенция Е 79 нюз припомня, че още през месец март МБАЛ – Благоевград обяви кампания за набирането на доброволци. В съобщението, публикувано на страницата на лечебното заведение се казва:


„Във връзка със създалата се извънредна ситуация в страната и предприетите извънредни мерки за сигурност заради коронавирус COVID-19, ръководството на МБАЛ – Благоевград АД се обръща към лекарите, медицинските сестри, студентите по медицина и обучаващите се за медицински сестри и акушерки, които имат желание да съдействат на медицинския персонал на болницата при обслужване на пациентите при повишена заболеваемост в област Благоевград. Желаещите да изпращат данните си – три имена, образование и телефон за връзка на електронния адрес на лечебното зведение: mbal_bl@abv.bg


Желаещите да направят дарение на болницата, с което да се закупят предпазни средства за персонала и пациентите, моля да преведат средствата по сметка на лечебното заведение в Първа инвестиционна банка, клон Благоевград:


IBAN: BG43 FINV 9150 1017 13 2719
BIC: FINVBGSF

 

На всяко отзовало се лице и/или фирма ще бъде изготвен договор за дарение”.
 

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 28.11.2020

1 USD =1.64 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.19 BGN

10 CNY =2.49 BGN

1 CHF =1.81 BGN

100 JPY =1.57 BGN