.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
18.11.2020 17:25

Коментари 6 / Видяна 10288

Предлагат пълен lockdown в Благоевград за три седмици

Още по темата: Не сваляйте маските, може да има нова вълна Ковидният сектор в хирургията на МБАЛ – Благоевград пълен, започна прием и на спешни пациенти „Зелените коридори“ ще работят ежедневно, стартира пета фаза на ваксиницията ЕК очаква договорът с AstraZeneca да бъде изпълнен, а не прекратен Кирилов: Имаме достатъчно ваксини, вероятно “зелените коридори” ще продължат Над 270 000 дози от ваксината на Pfizer/BioNTech пристигат у нас 120 се ваксинираха в Благоевград през зеления коридор на СБАЛО „Св. Мина“ от Великден до Гергьовден ЕК: Пускат нови три лекарства срещу ковид до 5 месеца Благоевград сред градовете с най-много пациенти с COVID-19 в болница Ангелов: Скоро ще достигнем 1 млн. ваксинирани българи

 

Броени дни след извънредната сесия на Общински съвет – Благоевград, която се състоя на 13 ноември и на която бе предложено да се сформира комисия за борба с COVID – 19 към местния парламент, тя вече е факт.


Днес се състоя първото ѝ заседание. В комисията членуват 9 общински съветника, а именно: Радослав Тасков, Мария Гошева, Христо Ковачки, Кирил Илиев, Мехмед Вакльов, Цветозар Балабанов и Георги Корчев. Председател е д-р Павлин Янкулски, а зам.-председател д-р Владимир Пандев. Комисията ще заседава всяка седмица, при необходимост ще се провеждат и извънредни заседания.


На днешното първо съвещание бе поканен и кметът инж. Румен Томов, на който е било предложено да се направят структурни промени в състава на Общинския кризисен щаб, така че в него да могат да влезнат д-р Янкулски и д-р Пандев, които да отстояват исканията на гражданите, предвид на това, че местните парламентаристи всъщност имат точно такава функция.


По време на първото заседание на комисията са обсъдени над 30 предложения, част от които, по думите на Томов, вече са обсъждани на заседания на Щаба.


Д-р Янкулски от своя страна каза на брифинг, че основното, за което ще настояват е да се прекрати практиката – направления за безплатен ПСР тест да се дават в сградата на РЗИ – Благоевград. Идеята е в МБАЛ – Благоевград да бъде обособено специално помещение, в което това да се случва, за да се предотврати практиката – потенциални носители на коронавирус да обикалят града. Друго конкретно предложение е в борбата с вируса да се включат COVID таксита, които да извозват болни при недостиг на линейки. Също така се предлага по-активно участие на психолози в борбата с вируса.


От повече от седмица на национално ниво се коментира предложението – кръвна плазма за лечение на средно тежки и тежки случаи да може да се взима на повече места, а не само в София. В тази връзка на заседанието на комисията общинските съветници от ДПС са заявили готовност да закупят необходимия апарат. Въпросът сега е дали ще се открие специалист, който да оперира с него.


Заседанието на комисията продължи и след брифинга на медиите като са били направени още няколко интересни предложения. Едно от тях е за въвеждането на ПЪЛЕН lockdown в Благоевград, като се прави следното уточнение: Пълно затваряне на всички учреждения с изключение на аптеки, хранителни магазини, държавни и общински учреждения, бензиностанции и банки (срока на затваряне да е три седмици, считано от понеделник (23.11.2020 година); Комисията предлага и вечерен час до 20:00 часа за всички ученици до 12 клас.


Решенията на комисията ще бъдат изпратени с протокол, като препоръка до Общинския кризисен щаб.


Интересно е да видим – ще бъдат ли взети под внимание предложенията на Комисията и ще бъде ли Благоевград първия град в България, който отново ще бъде изцяло затворен!
 

E79 News
Тагове:

Коментари:

Жоро, 18.11.2020 22:56

Затваряне на всичко само така ще оживеем. В болницата е страшно. Спасявайте сеееее. .

Иван, 18.11.2020 21:14

И , за да сме по цивилизовани, ако затворите града , влизам в COVID отделение, заразявам се, и после лично ще се изплюя в лицето на всички от списъка, които искат или гласуват да се затвори града!

Петър, 18.11.2020 20:48

Предлагам в Петък, всички собственици, бизнесмени, ресторантьори и др. пред Общината и ако гласуват да се затвори всичко, бой с камъни и кой каквото намери по общинските съветници!

Гражданка, 18.11.2020 20:30

Дано да затворят всичко. Това е единственият начин да се спасят много животи!

Данчо, 18.11.2020 19:45

Само го направете и един по един ще ви счупя главите на всички от този списък!

Иванов, 18.11.2020 19:13

Първия път затвориха Банско, сега ред е на Благоевград да бъде опитно зайче.

1
 

Валутни курсове на БНБ за 20.01.2021

1 USD =1.61 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.20 BGN

10 CNY =2.49 BGN

1 CHF =1.82 BGN

100 JPY =1.55 BGN