.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
19.11.2020 10:40

Коментари 0 / Видяна 4408

Проф. Костадин Ангелов: В Благоевград натискът върху системата е голям, ситуацията е сложна

Още по темата: Почина прочутият оперен певец Камен Чанев Гърция удължава националната карантина Правителството предложи да се купи ваксината “Янсен” срещу COVID-19 Д-р Янкулски призова: Нека в зала „Яворов” се обособим чакалня за хората, редящи се пред РЗИ за направления 7 медици от онкоболницата в Благоевград извън строя заради коронавирус Ангелов: Не проспахме лятото, голямото недоверие към системата доведе до този резултат Сачева: Около 50 хиляди души ще могат да се възползват от подкрепата с 24лв. на ден Трети пореден ден с рекорден брой оздравели от COVID-19 у нас РЕШЕНО! Без пълен локдаун в Благоевград Без лимити на направленията за PCR-тестовете

Излекуваните за седмица са 5766, а общо за тази седмица са 3105 души.

 

Заетостта на леглата за неосложнени пациенти е 46%, а за интензивни – 25%.

 

Това заяви здравният министър проф. Костадин Ангелов на традиционния брифинг на здравните власти.

 

Голям натиск върху системата има в Благоевград, Бургас, Варна, Габрово, Пазарджик, Перник, Пловдив, Разград, Русе, Търговище и Шумен.

 

“Ситуацията в страната е сложна. Виждате, че мерките, които предприехме, не получават нужната подкрепа от гражданите. Все още се ширят становища, че няма такъв вирус или че ние влияем отрицателно върху свободата и правата на хората.

 

Наблюдавам какво се случва в обществените медии относно “зелените коридори”. Решението беше широко обсъден с представители на възрастните хора и на магазините за пазаруване не в присъствен вариант, а по телефона”, заяви Ангелов.

 

В самото начало когато започна всичко установихме, че този коридор не е достатъчен, увеличихме с 1 час и после преместихме коридора след обед. Сега разбираме, че този коридор носи някакъв вид несъгласие за магазините.

 

Сега отново експертите мислят как да направят марката, така че да съхрани живота на тези хора.

 

Ние сме във война и трябва да успеем да опазим живота на колкото се може повече български граждани. Колко пъти трябва да ни опровергае вируса със своето поведение. Пак казвам, ние не знаем почти нищо за него. Хиляди са публикациите, които са в двата полюса. 

 

Говорим за мерки в грипна епидемия, Този вирус държи ли се като грипа. Много хора говореха, че той така ще се държи, щяха да си късат дипломите.  Ето такава е ситуацията, отново няма доверие, заключи проф. Ангелов.

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 26.11.2020

1 USD =1.64 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.19 BGN

10 CNY =2.50 BGN

1 CHF =1.81 BGN

100 JPY =1.57 BGN