.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
19.11.2020 14:15

Коментари 4 / Видяна 3788

Община Благоевград няма финансовата възможност да подпомогне бизнеса ако се стигне до пълно затваряне

Още по темата: Почина прочутият оперен певец Камен Чанев Гърция удължава националната карантина Правителството предложи да се купи ваксината “Янсен” срещу COVID-19 Д-р Янкулски призова: Нека в зала „Яворов” се обособим чакалня за хората, редящи се пред РЗИ за направления 7 медици от онкоболницата в Благоевград извън строя заради коронавирус Ангелов: Не проспахме лятото, голямото недоверие към системата доведе до този резултат Сачева: Около 50 хиляди души ще могат да се възползват от подкрепата с 24лв. на ден Трети пореден ден с рекорден брой оздравели от COVID-19 у нас РЕШЕНО! Без пълен локдаун в Благоевград Без лимити на направленията за PCR-тестовете

 

След като новосъздадената комисия за борба с COVID – 19 към Общински съвет – Благоевград излезе с предложение за пълното затваряне на Благоевград, предвид усложнената епидемична обстановка, днес кметът Румен Томов даде извънреден брифинг.

 

Той коментира, че това, което е излязло като решение, след заседанието на комисията не е с окончателен характер.

 

„Предложенията ще бъдат сведени до знанието на Общинския кризисен щаб, който ще се проведе в сряда от 16.30 часа. След гласуване ще се реши дали и кое от тях може да бъде приложено”, каза още Томов.


Самият той каза, че е против пълното затваряне на Благоевград. Според него това ще доведе до фалити на малкия и среден бизнес, а стотици семейства ще останат без работа. По думите на Томов след пълното затваряне на Благоевград, при първата вълна на коронавируса, на бизнеса са му били необходими 2 месеца, за да се възстанови, а сега ще бъде необходимо много повече време.


Кметът смята също, че трябва да се направи анализ на ситуацията, както и на числата и чак тогава да се взимат подобни решения. Не веднъж Томов е омаловажавал ситуацията с коронавируса, отбелязвайки, че много случаи в о общината се дължат на факта, че се правят и повече тестове.

 

Същото нещо каза и днес, но този път Томов призова хората да бъдат по-отговорни, както и да спазват мерките, да носят маски на открито и закрито, да спазват дистанция. Призова и родителите да бъдат по-отговорни и да не пускат децата си навън във вечерните часове.


Докато кметът говореше пред медиите покрай него мина и председателят на Общински съвет – Благоевград Андон Тодоров, който лаконично каза, че нещата, които градоначалникът говори, са несериозни.


Около кмета се бяха събрали и собственици на заведения и ресторанти, както и граждани на Благоевград, които са разтревожени от новината, че се обмисля затваряне на града.

 

Един от тях, който е добре познат като управител на заведения Руси Русев зададе и въпрос към Томов: „Ако Благоевград бъде затворен, при положение, че страната няма да бъде, има ли общината финансов ресурс да подсигури всички, които ще останат без работа. И нямам предвид само заведенията и ресторантите”.


От своя страна Томов категорично каза, че Община Благоевград няма как да посрещне такъв разход, според него и Правителството няма да може да подсигури необходимите средства.


Предстои да разберем ще се съобрази ли Общинския кризисен щаб с предложението на Комисията за борба с COVID – 19 към Общински съвет – Благоевград и какво ще следва след това…
 

E79 News
Тагове:

Коментари:

Гражданин, 20.11.2020 08:59

Браво на кмета! Гербаджиите трябва да разберат, че колкото и да наглеят, вече няма кой да им вярва. И без това на никой не му пука за града, нито има кой да подпомогне хората финансово. А общината трябва да плаща двойно за несвършената работа и откраднатите пари от ония предишния, което би било добре да излезе на бял свят от сегашните управници! Като искат мерки, редно е да ги спазваме, но това не значи да спрем да живеем. А този, който го иска, да му се случи на него!

Мина, 20.11.2020 08:38

Изчистете първо въздуха в Благоевград /сутрин е страшно като погледнеш от високо/след това мислете за други мерки.Всички вие дишате този въздух,/ въздуха е мръсен от от печките/,престанете да се опитвате да заблуждавате хората. Народа знае истината.Д-р Симидчиев каза къде са най-болни хората,в градовете с най-мръсен въздух.

СФСФС, 19.11.2020 14:41

ХАЙДЕ ДА ПОПИТАТЕ ВСИ4КИ РАБОТЕЩИ КАКВО ПРЕДПО4ИТАТ, А НЕ ДА РЕШАВАТЕ ВМЕСТО ТЯХ. ОБЩИНСКТЕ СЛУЖИТЕИ И СЪВЕТНИЦИ ЩЕ СИ ПОЛУЧАТ ВЪЗНАГРАЖДЕНИЯТ СЕДЕЙКИ ВКЪЩИ, НО РАБОТЕЩИТЕ В 4АСТНИЯ СЕКТОР ЩЕ ПОЛУЧАТ К..Р ОТ ДЪРЖАВАТА. СЛЕД ТКОВА ЗАТВАРЯНЕ БЪЗНЕСА НЯМА ДА СЕ ВЪЗСТАНОВИ И БЕЗРАБОТНИТЕ ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА СЕ РОЯТ.ПИТАТЕ ЛИ КОЛКО ХОРА ЩЕ УМРАТ ОТ ПРИТЕСНЕНИЕ 4Е НЯМА ДА МОГАТ СЕ СПРАВЯТ ФИНАНСОВО В И БЕЗ ТОВА ЦЪФНАЛИЯ НИ ГРАД И ДЪРЖАВА

Георгиева, 19.11.2020 14:28

Хайде сега кметът и събралите се около него ресторантьори доброволци в балницата!!!

1
 

Валутни курсове на БНБ за 26.11.2020

1 USD =1.64 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.19 BGN

10 CNY =2.50 BGN

1 CHF =1.81 BGN

100 JPY =1.57 BGN