.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
21.11.2020 17:33

Коментари 0 / Видяна 294

От днес през ГКПП „Промахон“ от 23 до 7 часа ще се пропускат само товарни автомобили в двете посоки

 

В Главна дирекция „Гранична полиция“ е получена информация, че от днес, 21.11.2020 г., през ГКПП „Промахон“ от 23 до 7 часа ще се пропускат само товарни автомобили в двете посоки. Това съобщиха от пресцентъра на ГД "Гранична полиция".

 

На ГКПП „Кулата“ - „Промахон“ остават досегашните изисквания за пропускане в Република Гърция само на гръцки граждани и постоянно пребиваващи чужденци, както и лица, доказващи пътуване с цел работа или хуманитарни причини.

 

Всички те, както и досега, трябва да представят на гръцките гранични власти предварително попълнен формуляр за пътуване, получен QR код и отрицателен PCR тест за COVID 19, направен не по-рано от 72 часа. На всеки от тази категория пътуващи през ГКПП „Промахон“ ще бъде направен бърз тест на пункта. При положителен резултат гръцките граждани и постоянно пребиваващи чужденци ще бъдат пропускани и поставяни под 14-дневна карантина, а останалите няма да бъдат допускани в Република Гърция.

 

Тези мерки не се отнасят за водачите на товарни автомобили.

 

През ГКПП "Маказа" в двете посоки денонощно ще могат да преминават само товарни автомобили до 3,5 тона, извършващи международен превоз на стоки, с един водач с QR код, получен не по-късно от 24 часа. За излизане от Гърция пътници ще бъдат допускани само от 7 до 23 часа.

 

През ГКПП "Илинден" - "Ексохи" се пропускат само товарни автомобили с един водач след представяне на QR код.

 

През ГКПП "Капитан Петко войвода"- "Орменион" гръцките гранични власти пропускат само товарни автомобили.

 

През ГКПП "Ивайловград" и ГКПП "Златоград" не се пропускат никакви превозни средства. 

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 28.11.2020

1 USD =1.64 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.19 BGN

10 CNY =2.49 BGN

1 CHF =1.81 BGN

100 JPY =1.57 BGN