.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
24.11.2020 11:00

Коментари 0 / Видяна 1222

Двете болници в Благоевград “подмятат” опериран мъж, чака с часове без да го прегледа лекар

Още по темата: Moderna: Ваксината ни пази от новите щамове на COVID-19 В Гърция 160 000 души вече са ваксинирани срещу Covid-19 ЕК предлага задължителен PCR за пътуващите в Европейския съюз Борисов: Ресторантьорите да си спомнят, че преди месец нямаше легла в болниците (Видео) Следващата седмица продължава ваксинацията на учителите в Пиринско Решиха кога отварят молове и фитнеси, големите ученици се връщат в клас НОЩ препоръча постепенно разхлабване на мерките Коронавирусът в България: Ръст в процента на положителните тестове 16% смъртност от COVID в дом за стари хора Утре пристигат още дози от ваксината на Pfizer

Опериран наскоро мъж с двустранна бронхопневмония беше принуден да чака с часове между двете болници в Благоевград, без да го приемат.

 

64-годишният мъж бил с отрицателен бърз тест, но със заключение от рентгенолога, че най-вероятно става въпрос за COVID-19.

 

Лечебните заведения – държавно и частно, започват задочен спор коя болница трябва да приеме пациента.

 

Съпругата на Георги – Стефка Маркова, обясни, че на мъжа ѝ са направени всички необходими изследвания, за да му бъде оказана лекарска помощ, но с часове не получава такава, въпреки че има затруднено дишане.

 

“От сутринта сме такa. От тая болница в оная, от оная в тая. Правихме сутринта бърз тест – отрицателен.

 

Отидохме в едната болница, човекът се съгласи на скенер, гледа го – с двойна бронхопневмония и каза, че трябва да го приемат тук, това било коронавирус”, обясни жената пред bTV.

 

Дъщерята на 64-годишния мъж Кристина Маркова посочи, че 8 или 9 пъти са били препращани от частната “Пулс” в общинската болница и обратното.

 

“С влошено дишане, с висока температура до 38,5 градуса, една вечер показа 39,2. Контролира се с антипиретици, с болкоуспокояващи, с парацетамол, с два вида антибиотик, които очевидно нямат никакъв резултат.

 

От тази сутрин той е в много тежко състояние, като не може да диша самостоятелно”, допълни Кристина.

 

Преди десетина дни Георги е опериран от жлъчка. Близките му предполагат, че се е заразил в болницата. Въпреки видимо тежкото му състояние, за да го приемат в отделение му поставят условие – PCR тест.

 

“По думите на д-р Касапинов няма как резултатът да стане за часове, а за нас е невъзможно да го оставим да чака утре да го вземат и след 24 ч. да дадат резултат”, посочи дъщерята на пациента.

 

По-късно Георги е настанен в болница. Други обаче, остават да чакат. Сред тях са и близките на 65-годишна жена, наскоро дошла в България.

 

“От 3 дена я разкарват от това Спешно в другото, без да я приемат с пневмония, защото няма тест за COVID, отделно има много придружаващи заболявания. Днес ѝ стана тестът и казват, че на рентгена били писали, че е с COVID пневмония.

 

Сега на това ли да вярваме, тестът е отрицателен, на кое да вярваме, сега отиваме да докараме пак жената”, обясни близка на жената.

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 20.01.2021

1 USD =1.61 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.20 BGN

10 CNY =2.49 BGN

1 CHF =1.82 BGN

100 JPY =1.55 BGN