.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
26.11.2020 10:45

Коментари 0 / Видяна 1532

Тасков: Програмата, предлагана от ОбС, има за цел да насочи администрацията към конкретни приоритетни области

 

Поредно силно изказване пред Общински съвет – Благоевград направи съветникът Радослав Тасков, а поводът – разразилите се дебати във връзка с обсъждането на предложената програма и стратегия с приоритети на Община Благоевград за мандат 2019 – 2023 година.

 

„Колеги, разразява се една безсмислена дискусия, защото в крайна сметка днес приемаме програма с приоритети за мандата. Има объркване, което според мен идва от това, че са посочени конкретни обекти. Явно колегите си мисля, че става дума за Инвестиционна програма”, каза Тасков.


Той подчерта, че в началото на 2021 година Общински съвет – Благоевград ще гласува и приеме Инвестиционната програма на Общината, а това, което се посочва в програмата са само идеи, които от администрацията биха могли да вземат под внимание, ако преценят.

 

„В тази програма може да насочим администрацията към приоритетни области. Това, че са посочени конкретни неща и обекти, не означава, че не може да има надграждане. В тази програма, пред скоба сме извадили обекти, които от много време стоят нереализирани и които трябва да се предвидят за реализиране”, отбеляза Тасков.


По думите му Програмата е много обхватна и едва ли ще може да се реализира само в един мандат. „Винаги съм казвал ,че е добре да има приемственост и може би следващия ОбС, който ще дойде след нас, ще има начертани приоритети. Нещата се случват само, когато има приемственост. Ако след всеки мандат се започва на ново и на чисто – нещата не се случват”, категоричен бе Радослав Тасков.


Той поиска и прекратяване на дебатите, а предложението му бе прието. В хода на дебатите предложения за допълнение на програмата направиха от БСП, ГЕРБ, както и от Земеделски съюз „Александър Стамболийски”.

 

Интересни предложения за допълнения на програмата представи и общинският съветник Калоян Ханджийски, който поиска да бъдат изградени 100 завода, 10 детски градини, както и да се включат за ремонт всички улици, които не са посочени в програмата. Предложенията му бяха отхвърлени, за разлика от тези на останалите изказали се общински съветници.

 

Стана ясно също, че програмата е отворена за допълнения.
 

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 20.01.2021

1 USD =1.61 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.20 BGN

10 CNY =2.49 BGN

1 CHF =1.82 BGN

100 JPY =1.55 BGN