.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
26.11.2020 12:53

Коментари 0 / Видяна 1666

Тасков: Желаещите да инвестират в спортна инфраструктура не са много, нека не им пречим

 

Оспорван дебат в Общински съвет – Благоевград се заформи по точката, която се отнася към проект на Наредба за реда за управление, разпореждане и ползване на спортни обекти- общинска собственост.

 

В основната на спора е предложението срокът за отдаване да се промени от 10 на 30 години. Противници на предложението бяха от ПП ГЕРБ.


Общинският съветник Радослав Тасков от своя страна обясни, че в момента се предлага промяна в наредбата, която е позволена от Закона за спорта. „Общински съвет има право да промени наредбата, така че общинските спортни обекти да могат да се отдават под наем за срок до 30 години. Желаещите да инвестират в спортна инфраструктура не са много.

 

Тази поправка е необходима, защото сега имаме инвеститор „Емирейтс Уелт“ , който вложи много средства и иска да до инвестира още в стадион „Христо Ботев”, каза Тасков.


Според него поправката в Наредбата се налага, защото по този инвеститори като този ще имат желание да влагат средства в подобряване на спортната инфраструктура.

 

Тасков посочи, че всяка процедура минава през ОбС, така че местния парламент ще може да контролира процесите и да реагира по всяко едно време.


В крайна сметка, след проведено гласуване, точката бе върната за разглеждане в комисия.
 

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 20.01.2021

1 USD =1.61 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.20 BGN

10 CNY =2.49 BGN

1 CHF =1.82 BGN

100 JPY =1.55 BGN