.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
27.11.2020 11:19

Коментари 0 / Видяна 16408

Кметът на Петрич Д. Бръчков: Командировам 46 училищни медсестри и фелдшери в битката с Ковид-19

Още по темата: Moderna: Ваксината ни пази от новите щамове на COVID-19 В Гърция 160 000 души вече са ваксинирани срещу Covid-19 ЕК предлага задължителен PCR за пътуващите в Европейския съюз Борисов: Ресторантьорите да си спомнят, че преди месец нямаше легла в болниците (Видео) Следващата седмица продължава ваксинацията на учителите в Пиринско Решиха кога отварят молове и фитнеси, големите ученици се връщат в клас НОЩ препоръча постепенно разхлабване на мерките Коронавирусът в България: Ръст в процента на положителните тестове 16% смъртност от COVID в дом за стари хора Утре пристигат още дози от ваксината на Pfizer

 

46 медицински сестри и фелдшери от петричките училища, детски градини и ясли ще бъдат командировани да помагат в болницата и в социалните заведения за времето, в което няма да се провеждат присъствени учебни занятия.

 

Това препоръча Общинският оперативен щаб на кмета на община Петрич Димитър Бръчков като работодател на медицинския персонал в детските градини и училища да възложи на фелдшерите и медицински сестри от училищно и детско здравеопазване, както и на сестрите от яслените групи към детските градини, временно, за срока на преустановяване на присъствените учебни занятия за децата и учениците, да работят в МБАЛ „Югозападна болница” ЕООД – адрес Петрич, в разкритите социални услуги на територията на община Петрич – Дневен център за деца с увреждания „Слънце”, Дневен център за лица с увреждания „Надежда”, Център за обществена подкрепа, Център за настаняване от семеен тип – с. Първомай, Център за настаняване от семеен тип – град Петрич, Преходно жилище – град Петрич и Домашен социален патронаж.

 

„Решението на Общинския оперативен щаб в Петрич ще бъде изпълнено от мен. Това е начинът да бъдем солидарни с медиците, които са на първа линия в битката срещу заразата.

 

В общината разполагаме с 46 човека медицински персонал. Очаквам същото да направят и другите общини“, заяви кметът Димитър Бръчков, който също изкара коронавируса.

 

Съгласно чл. 120 от Кодекса на труда работодателят може при производствена необходимост, както и при престой, да възлага на работника или служителя без негово съгласие да извършва временно друга работа в същото или в друго предприятие, но в същото населено място или местност за срок до 45 календарни дни през една календарна година, а в случаи на престой – докато той продължава.

 

Медсестрите и фелдшерите, които поради някакви причини не са съгласни с временния трансфер, ще трябва да излязат в неплатен отпуск.

 

Обстановката в община Петрич е усложнена, за две седмици, от 11 до 25 ноември, са регистрирани 176 лица с Ковид-19 съгласно националната информационна система.

 

Към момента във вътрешно отделение са настанени 19 души, в инфекциозно – 12, в неврологично – 12, в детско отделение са настанени 15, 5-има са пациентите в ОАИЛ.

 

С решение на оперативния щаб се отменят Станчинарските игри, които се провеждат всяка година на 1 януари, както и всички културни прояви в общината до 03.01.2021 г.

 

До този срок няма да работят двете спортни зали в Петрич и клубовете на пенсионера и инвалида. Преустановяват се всички групови репетиционни дейности от танцовото, актьорското, музикалното и изобразително изкуство на открито и закрито.

 

Всички колективни и индивидуални спортни мероприятия със състезателен и тренировъчен характер на закрито също се преустановяват.

 

Протоколът от заседанието на Общинския оперативен щаб в Петрич е изпратен на вниманието на Областния оперативен щаб и РЗИ – Благоевград.

Автор: в. Струма, E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 20.01.2021

1 USD =1.61 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.20 BGN

10 CNY =2.49 BGN

1 CHF =1.82 BGN

100 JPY =1.55 BGN