.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
28.11.2020 10:20

Коментари 3 / Видяна 4144

Пореден случай на агресия: Ученик от ОУ „Димитър Талев” – Благоевград е бил стискан по врата от учителка

 

Публикация на Катя Христова, в групата „Забелязано в Благоевград”, провокира сериозен дебат, а поводът – твърдението на майката, че детето ѝ е станало обект на агресия от страна на учителя в 3-то ОУ „Димитър Талев – Благоевград г-жа Митрева.


Новинарска агенция Е-79 нюз публикува разказа на майката без редакторска намеса:


„Добър вечер. Искам да споделя какво се е случило днес по време на час в 3- то ОУ ,,Димитър Талев" - Благоевград при г-жа Митрева в 5-ти Г клас. Обяснението на детето ми, когато го попитах какво се е случило ми обясни,че се е обърнал да потърси химикал от съученик а преди това е бил малко разсеян в час.

 

Госпожата се ядосала и без да попита решила, че ще стиска за врата детето ми. След това отворила дневника и му писала двойка по предмета без да го изпитва е продължила с думите - Ще направя всичко възможно да не учиш в това училище! Сина ми замълчал за момента стресиран от случката, както и неговите съученици но след часа всички деца накарали сина ми да ми звънне и да сподели случката.

 

Когато разбрах останах втрещена без думи. Реших да се обадя на класният ръководител но тя е в болничен и не успя да ми откликне на въпросите. Реших да отида до училището да попитам Госпожата, какво се е случило и какво я е накарало да посегне на детето ми. След като започна разговора първите 30 секунди тя говореше с нормален тон но после той ставаше все по висок и по висок. Помолих за по нормален тон на разговор тя прецени че я заплашвам.

 

Когато я попитах и показах снимката отново с въпроса ,,Защо" отвърна че е фотошоп. Пет минути по късно призна, че е стискала детето ми за врата без никаква вина в очите.Тя дори не успя да ми отговори на въпроса ....

 

Тя дори не се извини на детето нито на мен .А иначе всички настояват ,когато някое дете за нещичко е виновно да се извинява на първо място .След това се започват обаждания до родителите и се започват едни тревоги едно чудо нямам думи ....

 

Не знам дали е ново право на учителите да постъпват така с децата ни, но ако имат това право предпочитам да не ходят на училище.”


В коментарите под публикацията се виждат разнопосочни мнения, част от които подкрепят учителката. Същите казват, че вероятно детето си е заслужило наказанието.


По-голяма част от коментиращите обаче са категорични, че такова поведение от страна на учител е недопустимо и че никой няма право да посяга на дете.


През следващата седмица ще потърсим за коментар ръководството на учебното заведение, както и Регионалния инспекторат по образованието – Благоевград.


Очаквайте подробности на страницата на Новинарска агенция Е-79 нюз.
 

E79 News
Тагове:

Коментари:

Николова, 29.11.2020 18:20

Уважаемата майка си избиваше комплексите и докато по-големият ѝ син учеше в същото училище. Само дето не може да проумее, че всичко това ще рефлектира върху нея след време. Съветвам я да прочете "Маминото детенце" от Любен Каравелов, за да разбере за "горчивите плодове" на погрешното възпитание!

Димитров, 29.11.2020 18:06

Г-жо Георгиева вие не може май да четете. Пише си, че ще се потърси коментар в понеделник. А най-страшното е и че неможе да мислите. Каквото и да е детето никой няма право да му посяга.

Мила Георгиева, 28.11.2020 19:40

Ако наричате себе си журналисти, би трябвало да се потърси мнението и на госпожата. Не правете преписване по Фейсбук постове, а си свършете работата кадърно! И да вметна, че масово коментарите са в защита на госпожата, а не обратното, тъй като стана ясно и за малките деца, че детето е побойник и мястото му не е там!

1
 

Валутни курсове на БНБ за 20.01.2021

1 USD =1.61 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.20 BGN

10 CNY =2.49 BGN

1 CHF =1.82 BGN

100 JPY =1.55 BGN