.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
16.01.2021 17:12

Коментари 0 / Видяна 898

СЗО: Да не се изисква ваксинация при пътуване в чужбина

Още по темата: Спешните медици: Затегнете мерките, на предела сме Преди 1 г. бе установен първият с COVID-19 у нас (Видео) Преди 1 г. бе установен първият с COVID-19 у нас (Видео) Проф. Кантарджиев: Ходът на пандемията е около 2 г., после вирусът може да стане сезонен Една от пияните благоевградски ученички, колабирали на онлайн урок, е с коронавирус Нови 497 случая на COVID-19 у нас! Няма окончателно решение за спиране на плановите операции в страната Австрия спря ваксинирането с "Астра Зенека" заради смъртта на медсестра Министър Костадин Ангелов: Няма място за притеснение Всички ковид легла в болницата в Гоце Делчев са заети

 

Световната здравна организация (СЗО) препоръча да не се изисква документ за ваксина срещу коронавирус като условие за международни пътувания.

 

Аргументът е, че има „критични неизвестни“ относно ефективността на ваксините при намаляване на заразата, както и ограничената наличност, съобщи „Гардиън“.

 

„Понастоящем не въвеждайте изисквания за доказателство за ваксинация или имунитет за международни пътувания като условие за влизане, тъй като все още има критични неизвестни по отношение на ефикасността на ваксинацията за намаляване на заразяването и ограничената наличност на ваксини“, смята комисията по извънредни ситуации на СЗО.

 

Доказателството за ваксинация не трябва да освобождава пътуващите от спазването на обявените мерки при международни пътувания, насочени към намаляване на риска от заразяване.

 

В списъка с препоръки 19-членният екип от независими експерти на СЗО призовава страните да наблюдават за мутации на вируса като тези, идентифицирани във Великобритания и Южна Африка, за да оценят ефекта на ваксините върху тях.

 

Те призовават за насърчаване на трансфера на технологии в страни с ниски и средни доходи с потенциален капацитет за ускоряване на глобалното производство на ваксини срещу Covid-19.

 

Необходими са и допълнителни изследвания относно „критичните неизвестни“ за ефективността на ваксинацията срещу коронавирус при заразяване, продължителността на имунитета срещу заболяването и асимптомното протичане на болестта, както и продължителността на имунитета след инфекция или ваксинация и защитата след еднократна доза, смятат експертите на СЗО. 

Автор: БНР, E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 20.01.2021

1 USD =1.61 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.20 BGN

10 CNY =2.49 BGN

1 CHF =1.82 BGN

100 JPY =1.55 BGN