.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
23.01.2021 11:25

Коментари 0 / Видяна 12022

Скални късове затрупаха вход на жилищен блок в Благоевград (Снимки)

 

Свлачищни процеси се активизираха на улица „Дойран” в Благоевград.

 

След дъждовете миналата седмица, земната маса застрашително тръгнала надолу, а тази нощ скални късове са затрупали и жилищния вход на блок №3, предаде наш репортер.

 

За проблемното място сигнализираха живущите в блока и изразиха сериозни опасения, че ако се наложи  достъп на Спешна помощ или пожарна това е абсолютно невъзможно.

 

 

Отделен е и въпросът с чисто физическата безопасност на хората. Скалните маси са толкова големи, че има реална опасност за живота на гражданите и вместо кмета, само късмета е помогнал да няма жертви.

 

Достъпът до входовете на жилищните сгради е задължение на местната власт по закона за устройтво на териоторията, чл.5, ал. 5 – „Кметът на общината организира поддържането на архив на одобрените устройствени планове и измененията им, архив на издадените строителни книжа и публични регистри на всички актове за изработване и одобряване на устройствени планове и на измененията им, на издадените разрешения за строеж и на въведените в експлоатация строежи”. Както и чл.5, ал.6- „В структурата на общинската администрация и на администрацията на района се създават звена за изпълнение на функциите и задачите по този закон.”

 

Многобройните сигнали и молби до местната управа остават не чути до днес и единствено надеждата, че смяната на кмета може да доведе до адекватни действия, удържат жителите на блока да не излязат на протест.

 

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 20.01.2021

1 USD =1.61 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.20 BGN

10 CNY =2.49 BGN

1 CHF =1.82 BGN

100 JPY =1.55 BGN