.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
23.01.2021 15:00

Коментари 0 / Видяна 5232

Над 30 семейства с предизвестие за освобождаване на общинските жилища в Благоевград

 

Колко социално слаби семейства са получили предизвестие за освобождаване на наети от тях общински жилища в Благоевград, на какво основание са тези заповеди и в какъв срок трябва да освободят апартаментите, е питането, което вчера 8 общински съветници от различни политически сили депозираха при кмета на общината Румен Томов.

 

„Отговорът е необходим от спешен порядък, поради желание за преработване на Наредбата за реда и условията за установяване на жилищните нужди на граждани, ползване и управление на общински жилища и излязлото от сегашното и състояние обществено напрежение“, настояват Андон Тодоров, Гергана Муртова, Георги Корчев, Кирил Илиев, Васил Миладинов, Мехмед Вакльов, Албина Анева и Кирил Ваклинов.

 

Искането за ремонт на наредбата идва месец след последната и промяна на 22.12.2020 година, конкретният повод за внесеното питане  са жалбите, които пристигат в общината за получените уведомителни писма, основното притеснение на общинските наематели е че остават на улицата през зимата.

 

От община Благоевград потвърдиха, че от началото на годината до момента са изпратили 180 напомнителни писма до наематели на общински жилища, че договорите и изтичат и трябва да внесат отново документи за продължаването им.

 

От всички подадени документи Общината е отказала нови договори за малко над 30 благоевградчани, които по различни причини вече не отговарят на условията за наемане на общинско жилище и изредени в наредбата, уточни пиарът Злата Ризова.

 

На същите е изпратено писмо едномесечно предизвестие за освобождаване на общинското жилище.

 

Авторите на питането до кмета пък смятат да предложат на предстоящата сесия промяна на 2 члена на наредбата.

 

Единият касае додохода на член на семейството, който е задължително условие за получаване на общинско жилище, според сегашния текст то е до размера на минималната за страната заплата, която от тази година е 650 лв.

 

Някой от тях са прескочили този праг около финансовите мерки на правителство за подпомагане на засегнатите от ковид кризата и хора на първа линия.

Автор: в. Струма, E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 20.01.2021

1 USD =1.61 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.20 BGN

10 CNY =2.49 BGN

1 CHF =1.82 BGN

100 JPY =1.55 BGN