.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
25.01.2021 14:52

Коментари 0 / Видяна 638

Борисов: Ресторантьорите да си спомнят, че преди месец нямаше легла в болниците (Видео)

Още по темата: Професор от БАН: Без ваксини епидемията ще приключи до средата на 2022 г., с тях – до края на тази Около 50% от изкаралите коронавирус деца имат пост-COVID симптоми Д-р Огнян Митев: Спешните случаи на Ковид-19 ще бъдат приемани ротационно в хирургичните отделения на МБАЛ – Благоевград и ПУЛС 2995 са новозаразените с коронавирус у нас Въвеждат по-строги COVID мерки в най-засегнатите от пандемията области ЕК очаква удвояване на доставките на ваксини след март Спира се плановият прием в болниците в София и в още няколко области Благоевград и Кюстендил сред областите с британския вариант на COVID-19 Спешните медици: Затегнете мерките, на предела сме Преди 1 г. бе установен първият с COVID-19 у нас (Видео)

Въпреки нашите усилия и на медиите, не можем да ги убедим гражданите, че това е много заразно и в края на краищата има и умиращи.

 

Това каза премиерът Бойко Борисов по време на работното съвещание с представители на НОЩ, ваксинационния щаб и министри. 

С това си обяснява той нарушенията на мерките и нелегалните партита в незаконно отворените заведения.

"Не можем да ги убедим, с това си обяснявам масовото нарушаване по заведенията и ресторантите, частните партита, където се събират по 100 и нагоре човека. Хората, които са уплашени, това не могат да го правят.

 

Или хора, които знаят, че пандемията и новият вариант на щама е във въздуха, не могат да го правят.

 

Сиреч продължаваме да не можем да обясним, че това е толкова опасно.

 

Иначе в други сфери, ако се произнесе Германия, Франция, Холандия, се цитират от сутрин до вечер. А когато при тях е пълен локдаун и когато има вечерен час от 18 ч., никой не ги гледа тях", коментира Борисов.

Според него обаче пускането на учениците в клас е нещо, което се заслужава риска.

"За учениците и тяхното психическо здраве и образование е нещо, което си заслужава да рискуваме. 480 000 ходят от първи до четвърти клас и в детските градини.

 

Сложете по двама родители и техните близки - минава над 1 милион, които ходят на училище, и не ни се вдигна заболеваемостта.

 

От 4 февруари ще пуснем и три класа. Това със сигурност ще разнесе още от заразата, но ние това като риск можем да го калкулираме и приемем, защото е в полза на бъдещето и децата.

 

Единственото, което със здравето може да се конкурира, е образованието", категоричен е той.

Премиерът Борисов разпореди на здравния министър Костадин Ангелов да проведе среща с представителите на ресторантите, заведенията и нощните клубове и отново да обсъдят възможни варианти за тяхното функциониране.

„Нека все пак си спомнят, че преди един месец имаше хора, които починаха в линейки, обикаляйки. Нямаше легла в болниците, имаше хора, които прекараха много тежко и се бореха за легла.

 

Това беше преди един месец. За радост, с нашите мерки ние това го спряхме в рамките на седмици“, посочи министър-председателят. 

Борисов обърна внимание, че ако заведенията заработят отново сега, при повишаване на броя на заразените с коронавирус, отново ще трябва да бъдат затворени и в такъв случай държавата по-трудно ще може да изплаща помощ, защото пак ще са необходими нотификации за това.  

 

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 20.01.2021

1 USD =1.61 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.20 BGN

10 CNY =2.49 BGN

1 CHF =1.82 BGN

100 JPY =1.55 BGN