.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
25.01.2021 15:06

Коментари 0 / Видяна 448

ЕК предлага задължителен PCR за пътуващите в Европейския съюз

Още по темата: Професор от БАН: Без ваксини епидемията ще приключи до средата на 2022 г., с тях – до края на тази Около 50% от изкаралите коронавирус деца имат пост-COVID симптоми Д-р Огнян Митев: Спешните случаи на Ковид-19 ще бъдат приемани ротационно в хирургичните отделения на МБАЛ – Благоевград и ПУЛС 2995 са новозаразените с коронавирус у нас Въвеждат по-строги COVID мерки в най-засегнатите от пандемията области ЕК очаква удвояване на доставките на ваксини след март Спира се плановият прием в болниците в София и в още няколко области Благоевград и Кюстендил сред областите с британския вариант на COVID-19 Спешните медици: Затегнете мерките, на предела сме Преди 1 г. бе установен първият с COVID-19 у нас (Видео)

Европейската комисия представи днес допълнителни мерки, които да бъдат прилагани за пътуващите до ЕС.

 

Мерките следва да бъдат одобрени от Съвета на ЕС.

Комисията предлага при пътувания на граждани на ЕС, на чужденци с право на дългосрочен престой и за пътуващите по работа да се изисква предварително отрицателно изследване PCR, направено до 72 часа преди отпътуване.

 

За гражданите на ЕС и постоянно пребиваващите се предлага да имат възможност да се изследват след пристигане.

Според ЕК е възможно налагане на карантина до 14 дни и повторно изследвнане, ако такива мерки се предприемат и за гражданите на съответната държава на пристигане.

 

За международните водачи се предвижда тези изисквания да не се прилагат, но се допуска да бъдат изследвани с бърз антигенен тест. Не се определят правила за екипажите в търговските полети.

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 20.01.2021

1 USD =1.61 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.20 BGN

10 CNY =2.49 BGN

1 CHF =1.82 BGN

100 JPY =1.55 BGN