.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
25.01.2021 16:25

Коментари 0 / Видяна 434

В Гърция 160 000 души вече са ваксинирани срещу Covid-19

Още по темата: Професор от БАН: Без ваксини епидемията ще приключи до средата на 2022 г., с тях – до края на тази Около 50% от изкаралите коронавирус деца имат пост-COVID симптоми Д-р Огнян Митев: Спешните случаи на Ковид-19 ще бъдат приемани ротационно в хирургичните отделения на МБАЛ – Благоевград и ПУЛС 2995 са новозаразените с коронавирус у нас Въвеждат по-строги COVID мерки в най-засегнатите от пандемията области ЕК очаква удвояване на доставките на ваксини след март Спира се плановият прием в болниците в София и в още няколко области Благоевград и Кюстендил сред областите с британския вариант на COVID-19 Спешните медици: Затегнете мерките, на предела сме Преди 1 г. бе установен първият с COVID-19 у нас (Видео)

 

Ваксинацията срещу коронавируса в Гърция върви успешно, като от началото й на 27 декември досега са ваксинирани 160 000 души, съобщи днес правителственият говорител Христос Тарандилис, предаде ТАСС.

 

Нашата стратегия е ясна: ние продължаваме отбраната и усилваме контраатаката. Операцията по ваксинация под името "Свобода" се провежда в съответствие с приоритетите на Националния ваксинационен комитет. Механизмът работи ефективно.

 

От петък започна записването за ваксинация за хората на възраст от 80 до 84 години и готовността на жителите да се записват е на много удовлетворително равнище. От 27 декември са направени около 160 000 ваксинации, посочи Тарандилис.

 

Говорителят съобщи, че същевременно е започнала и по-сложната операция по ваксинация на жителите на островите, която се осъществява в четири етапа в зависимост от тяхното население.

 

Операцията е започнала от островите, на които има болници, и постепенно се разширява.

 

Особено внимание се отделя на ваксинацията на островите с население под 1000 жители, която ще започне от 27 януари с остров Кастелоризо, като се предвижда ваксинация на всички жители над 18 години, които желаят това, уточни говорителят.

 

Тарандилис каза, че Гърция, според последната седмична карта на Европейския център за профилактика и контрол на заболяванията, продължава да се намира в доста по-добро положение от мнозинството европейски страни от гледна точка на разпространението на коронавируса. Докато почти цяла Европа е отбелязана в червен цвят, Гърция е в оранжево и тя е почти единствената европейска страна със "зелени зони", посочи говорителят.

 

Той изтъкна, че мутацията на вируса е сериозен проблем както на европейско, така и на международно ниво. Тарандилис заяви, че от първите дни на появата на нови щамове на вируса, в Гърция действа строга система на контрол със седемдневна карантина за пристигащите.

 

Той добави, че министерството на здравеопазването в сътрудничество с Европейския център за профилактика и контрол на заболяванията взима мерки за засилване на наблюдението и диагностика на новите щамове в цяла Гърция.

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 20.01.2021

1 USD =1.61 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.20 BGN

10 CNY =2.49 BGN

1 CHF =1.82 BGN

100 JPY =1.55 BGN