.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
29.01.2021 10:39

Коментари 0 / Видяна 1440

ОбС отложи гласуването по искането на Община Благоевград за тегленето на 5 млн. лв. кредит

 

ОбС отложи гласуването по искането на Община Благоевград за тегленето на 5 млн. лв. кредит. Мотивът бе допуснато процедурно нарушение, стана ясно от изказване на общинския съветник Павлин Янкулски.


Зам.-кметът Ясен Попвасилев каза, че отлагането на една от най-важните точки е „меко казано неправилно”. Според него няма процедурно нарушение. "Беше важно да се реши по-рано, за да може при планирането на бюджета да го имаме предвид. Това е тежък проблем, свързан с инфраструктурата на града. Размерът на дълга е 5 млн лв., с които ще се направят 9 улици", отбеляза той.


Реплика поиска инж. Росица Димитрова, управител на ВиК – Благоевград, която посочи, че дружеството има възможност да поеме ремонта на част от улиците, включени в искането за кредит.

 

„Имаше среща във ВиК Благоевград с представители на общината. Беше обсъждана инвестиционната програма на дружеството. И до сега нямаме предложение – какво искат от община Благоевград да бъде включено. Предлагам част от тези улици, които искат да се включат в тегленето на дълга, да влезнат в инвестиционната програма на ВиК. Имаме възможност да се справим. Дружеството е финансово стабилно. Готови сме на диалог, за да не се стига до креди, който ще тежи на гражданите на Благоевград”, категорична бе тя.


Изказвания по темата направиха още Гергана Янчева, Красимир Роячки, както и Иван Ризов. Председателят на ОбС – Благоевград Андон Тодоров отказа да даде думата на кмета на Благоевград инж. Румен Томов, поради което той, заедно с останалите зам.-кметове напуснаха сесията, която всъщност може да се окаже последна за кметския екип в този му формат, предвид на това, че на 1 февруари би следвало да се състои делото във Върховния административен съд.


Припомняме, че темата за поемането на дълг от 5 млн. лв. бе коментирана и по време на обществено обсъждане. Тогава се проведе горещ дебат и словесни престрелки. Самото предложение на инж. Румен Томов и неговият екип е Община Благоевград да изтегли 20-годишен заем от 5 млн. лв. за ремонт на 11 улици в Централна градска част, в това число да се подмени водопровода и канализацията им.
 

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 20.01.2021

1 USD =1.61 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.20 BGN

10 CNY =2.49 BGN

1 CHF =1.82 BGN

100 JPY =1.55 BGN