.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
23.02.2021 13:52

Коментари 0 / Видяна 526

Колективен имунитет до края на лятото

Още по темата: ЕК очаква удвояване на доставките на ваксини след март Спира се плановият прием в болниците в София и в още няколко области Благоевград и Кюстендил сред областите с британския вариант на COVID-19 Спешните медици: Затегнете мерките, на предела сме Преди 1 г. бе установен първият с COVID-19 у нас (Видео) Преди 1 г. бе установен първият с COVID-19 у нас (Видео) Проф. Кантарджиев: Ходът на пандемията е около 2 г., после вирусът може да стане сезонен Една от пияните благоевградски ученички, колабирали на онлайн урок, е с коронавирус Нови 497 случая на COVID-19 у нас! Няма окончателно решение за спиране на плановите операции в страната

България ще се справи през тази година и ако темпът се запази, може би, до края на лятото ние ще излезем изцяло с постигането на т.нар. колективен имуните.

 

Това каза здравният министър проф. Костадин Ангелов по време на посещението си на село Малево, заедно с премиера Бориво.

 

Двамата провериха как протича ваксинацията.

 

"Ние никого не задължаваме да ходи на ресторант, разчитаме, че хората са информирани и могат да вземат решения", посочи Борисов във връзка с предстоящото очаквано отваряне на заведенията на 1 март.

 

Правителството води преговори относно ваксините, предназначени за страната ни, да бъдат доставяни със самолет за сметка на държавата, обяви премиерът Борисов.

 

"Каквото дойде, това се ваксинира, няма избор. Колкото дойдат, каквито дойдат, всичките са добри", наблегна той.

 

Премиерът подчерта още, че единственият шанс да се спре надигането на вълната от новозаразени са ваксините. 

 

"По въпроса на личните лекари - да, имаме проблем с осигуряването на достатъчно количество ваксини от заявените от личните лекари, но пак да повторя: ние сме готови за начало на масовата ваксинация в началото на месец март, тоест от 3 и 4 март нататък.

 

Стартираме седмица до 10 дни по-рано.

 

Нормално е да има такъв тип неудовлетворени количества, които не могат да бъдат доставени, но темпът, с който ние продължаваме, за мен е абсолютно удовлетворяващ“", обясни проф. Ангелов.

Автор: kmeta.bg, E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 20.01.2021

1 USD =1.61 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.20 BGN

10 CNY =2.49 BGN

1 CHF =1.82 BGN

100 JPY =1.55 BGN