.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
08.03.2021 09:26

Коментари 0 / Видяна 1372

Една от пияните благоевградски ученички, колабирали на онлайн урок, е с коронавирус

Още по темата: ЕК: Удостоверенията за COVID-19 няма да включват данни от бързи тестове Коронавирусът ще стане сезонно заболяване Ангелов обяви решението за ваксинираните с AstraZeneca В България пристигнаха нови доставки от ваксините на Pfizer и AstraZeneca В края на октомври е възможен колективен имунитет Не се очаква четвърта вълна на COVID-19 в големите градове Малко заразени с ковид, над 3 пъти повече са излекуваните Доц. Кунчев: Без карантина за ваксинирани и преболедували е добро решение Проф.Радка Аргирова: Ще има пик на заразени около Великден 1076 са новите случаи на COVID-19 у нас

Ученичката от Благоевград, която беше приета в болница след като пи алкохол до припадък по време на онлайн урок, е с коронавирус.

 

В началото на седмицата тя бе приета в болница “Пирогов”.

 

Момичето е в общо добро състояние, но е под лекарско наблюдение, тъй като се оказа заразено с COVID-19, съобщи БНТ.

 

По случая с пияните ученички e назначена проверка от Регионалното управление на образованието в Благоевград, както и от отдел “Закрила на детето”.

 

Към момента няма наказани преподаватели във връзка с инцидента.

 

От образователния инспекторат в Благоевград са поискали доклади от директорите и класните ръководители на училищата, в които двете момичета се обучават.

 

Двете шестокласнички си организираха алкохолно парти рано сутринта във вторник, когато трябвало да бъдат в онлайн час. Похвалиха се и с пост в социалните мрежи.

 

Едното момиче беше намерено в безпомощно състояние от майка си в апартамента, където двете деца употребили алкохол. Съсед открил другата ученичка в асансьора, също в тежко състояние.

 

След инцидента са проведени разговори със семействата на момичетата. Няма информация пълнолетен да им е дал алкохола.

 

“Ние издадохме заповед със задължителни предписания, като тук идеята е в посока превантивност.

 

Изискали сме педагогическия съвет и на двете училища да разгледа и набележи мерки и за една превенция по отношение употребата на било то цигари, било то алкохол”, каза Методи Попов от РУО – Благоевград.

 

Възрастовата граница на децата, употребяващи алкохол, рязко спада през последните години. Това показват наблюденията на експертите от Общинския съвет по наркотични вещества в града.

 

“Да кажем в пети – шести клас вече има деца с опит – това показва една огромна празнина в тези деца, това показва, че те не могат да контактуват помежду си, това показва, че те са отегчени от начина на живот, който водят и търсят нещо ново, търсят други преживявания, които си мислят, че по този начин ще ги намерят”, казва председателят на Областния съвет по наркотични вещества в Благоевград Магдалена Рахова.

 

С двете момичета и техните семейства ще работят специалисти от отдел “Закрила на детето”.

 

От двете училища, в които се обучават момичетата, отказаха да коментират случая.

E79 News
Тагове:

Коментари: