.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
08.03.2021 15:05

Коментари 0 / Видяна 412

Спира се плановият прием в болниците в София и в още няколко области

Още по темата: ЕК: Удостоверенията за COVID-19 няма да включват данни от бързи тестове Коронавирусът ще стане сезонно заболяване Ангелов обяви решението за ваксинираните с AstraZeneca В България пристигнаха нови доставки от ваксините на Pfizer и AstraZeneca В края на октомври е възможен колективен имунитет Не се очаква четвърта вълна на COVID-19 в големите градове Малко заразени с ковид, над 3 пъти повече са излекуваните Доц. Кунчев: Без карантина за ваксинирани и преболедували е добро решение Проф.Радка Аргирова: Ще има пик на заразени около Великден 1076 са новите случаи на COVID-19 у нас

 

Като превантивна мярка срещу увеличението на Covid случаите от днес спират плановия прием и свижданията във всички лечебни заведения в София и в област Варна.

 

Ще бъдат допускани само планови дейности, свързани с трансплантации, лечение на онкологични заболявания, асистирана репродукция и раждане, рехабилитация, продължително лечение и психиатрична помощ.

 

Забранено е влизането на външни лица, с изключение на свижданията на пациенти в терминален стадий.

 

От днес и в област Пазарджик се преустановява плановият прием в болниците заради високата заболеваемост от Covid-19.

 

Това не се отнася за хората с онкологични заболявания, бременните и пациентите с продължително лечение и психиатрична помощ.

 

Забраняват се и свижданията в здравните заведения, с изключение на пациенти в терминален стадий.

 

Заповедта е на директора на РЗИ д-р Фани Петрова заради оглед усложнената Covid обстановка в региона.

 

В област Велико Търново също от днес е спрян плановият прием на пациенти в болниците и плановата оперативна дейност заради увеличения брой на Covid болни.

 

За неограничен период се преустановяват и свижданията в болниците, се посочва в заповедта на директора на РЗИ Велико Търново д-р Евгения Недева.

 

Днес в областта не се очаква доставка на ваксини. „Зелените коридори“ в 15-те временни имунизационни пункта не работят.

E79 News
Тагове:

Коментари: