.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
07.04.2021 09:45

Коментари 0 / Видяна 864

Лидери на БСП в Пиринско с писмо до Нинова: Загубата на вота изисква поемане на отговорност!

Само два дни след вота общинските председатели на БСП Благоевград, БСП Кресна, БСП Якоруда, БСП Симитли, БСП Банско и БСП Петрич написаха писмо до Корнелия Нинова. В него те са категорични, че партията има „печален резултат“ след изборите.

 

„Оценката, която ни дадоха българските граждани, е изключително тежка.

 

Загубата изисква ясно и категорично поемане на политическа отговорност“, убедени са социалисти от Пиринско.

 

Публикуваме писмото на шестимата местни лидери без редакторска намеса:

 

ДО ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА БСП

КОРНЕЛИЯ НИНОВА

ДО НС НА БСП

ДО ПРЕДСЕДАТЕЛЯ

И ЧЛЕНОВЕТЕ НА ОБлС Благоевград

 

О Т В О Р Е Н О П И С М О

 

От Общинските председатели на БСП Благоевград, БСП Кресна, БСП Якоруда, БСП Симитли, БСП Банско, БСП Петрич …..

Уважаема другарко Нинова,

Уважаеми членове на НС на БСП,

Уважаеми членове на ОблС- Благоевград

Чрез това отворено писмо към Вас искаме отново да изразим нашето безпокойство и притеснение, относно случващото се в момента с Българската социалистическа партия.

 

На 4 април тази година Българската социалистическа партия претърпя най-тежкото си изборно поражение в национален мащаб за всичките 30 години преход.

 

Бидейки основна опозиционна сила в последните 7 години и единствена опозиция в последните 4, ние загубихме половин милион гласа и престанахме да бъдем една от двете водещи политически сили.

 

В последните месеци преди изборите Националният съвет на БСП допусна серия от груби стратегически и политически грешки:

 

Вместо нужната след прекия избор и конгреса консолидация в партията в името на победата на изборите и промяната, националното ръководство продължи и задълбочи разделенията и противопоставянията, както и безсмисленото разчистване на вътрешнопартийни сметки.


Ръководството на партията не подкрепи президента, който БСП издигна, който е с най-висок рейтинг и олицеторява всички надежди на българските граждани за промяна.

 

По този начин ние допуснахме българските граждани да ни разглеждат не като алтернатива и носител на промяна, а като част от статуквото.


Националният съвет на БСП наложи водачи на листи, коалиционни партньори и граждански квоти без диалог с местните партийни структури и без да се съобразява със ситуацията в районите, с настроенията, както на партийните членове и симпатизанти, така и на колебаещите се избиратели, чиято подкрепа трябваше да привлечем.

 

На места листите бяха и пренаредени в нарушение на всички правила и партийни традиции и с демонстрирано пълно пренебрежение към волята на местните партийни структури.


Област Благоевград не прави изключение от тази неприятна статистика.

 

Структурирането на областния съвет, избирането на Председател, изпратените „проверки“ в навечерието на изборите, безпардонното пренебрегване на някои общински структури и целенасоченото разцепление, което доведе до тяхното отслабване ,подреждането на листата, отнемане на пълномощни и целия ход на кампанията.

 

Тези по-големи и редица други по-малки грешки в нашата предизборна работа ни доведоха до този печален резултат.

 

Оценката, която ни дадоха българските граждани, е изключително тежка.

 

Загубата изисква ясно и категорично поемане на политическа отговорност.

 

Ръководен орган на партията, когато конгресът не заседава е Националният съвет и затова ние призоваваме, както председателят на партията, целият Национален съвет, така и председателя на Областния съвет Благоевград да подадат оставка и да насрочат заседание на 50-ия конгрес за избор на нови ръководни органи на партията. 

E79 News
Тагове:

Коментари: