.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
07.04.2021 21:31

Коментари 0 / Видяна 1126

Щабът реши ваксинацията с "АстраЗенека" да продължи

Още по темата: ЕК: Удостоверенията за COVID-19 няма да включват данни от бързи тестове Коронавирусът ще стане сезонно заболяване Ангелов обяви решението за ваксинираните с AstraZeneca В България пристигнаха нови доставки от ваксините на Pfizer и AstraZeneca В края на октомври е възможен колективен имунитет Не се очаква четвърта вълна на COVID-19 в големите градове Малко заразени с ковид, над 3 пъти повече са излекуваните Доц. Кунчев: Без карантина за ваксинирани и преболедували е добро решение Проф.Радка Аргирова: Ще има пик на заразени около Великден 1076 са новите случаи на COVID-19 у нас

Имунизацията на жени под 60 години ще става с особено внимание. 


У нас прилагането на ваксината "АстраЗенека" ще продължи, реши на извънредно заседание Националният ваксинационен щаб.

 

Страната ни ще се съобрази с препоръките на Европейската агенция, като имунизацията на жени под 60 годишна възраст ще става с особено внимание, каза Богдан Кирилов от Агенцията по лекарствата.

 

"Тази препоръка беше направена на базата на задълбочен анализ на базата, извършен както от експерти на Европейската агенция по лекарствата, така и от външни експерти.

 

В този смисъл прилагането на ваксината ще продължи, като към една специфична група - жени под 60-годишна възраст, при която по-често се срещат тези изключително редки нежелани лекарствени реакции, препоръката ще бъде прилагането да бъде извършвано при повишено внимание", коментира той.

 

Д-р Мария Попова от Агенцията по лекарствата уточни: "Това означава тези жени да бъдат разпитани добре за употреба на хормонални контрацептиви, ако са със свръхтегло, ако са пушачи, ако са с хипертония, вниманието към тях трябва да бъде по-високо и в рамките на около две седмици след ваксинацията да се очаква тази толкова рядка компликация".

 

Късно вечерта в сряда здравният министър Костадин Ангелов участва във видеоконферентна среща на здравните министри на ЕС, тема на която са ваксините срещу COVID-19. 

E79 News
Тагове:

Коментари: