06 Декември 2021
.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
26.09.2021 14:18

Коментари 0 / Видяна 534

Д-р Александър Симидчиев: Винаги се получава проблем, когато икономиката се постави пред здравеопазването

 

"Когато се постави икономиката пред здравеопазването ние винаги получаваме проблем. Това е така и за КОВИД - кризата, и за замърсяванетона въздуха“, коментира за Радио Благоевград пулмологът д-р Александър Симидчиев, основател и председател на сдружението "Въздух за здраве".

 

Той посочи, че преди броени дни Световната здравна организация публикува актуализирани и завишени пределно допустимите стойности на замърсителите в атмосферата, които са научно обосновани и са медицински валидни.

 

„Медицинският проблем е във фундамента на всичко, което ние правим като хора. Защото ако не сме здрави, ако не сме работоспособни, нищо друго няма значение“, подчерта д-р Симидчиев и напомни основните източници на замърсяването на въздуха: битовото отопление с твърди горива, транспортът и индустрията.

 

„Така, че ние трябва да се стремим всячески да направим такива политики, за да не се генерира замърсяване в околната среда независимо“, каза д-р Симидчиев и подчерта, че „хората трябва да бъдат информирани от научно базирани и надеждни източници, да знаят за какво става въпрос“. В тази връзка, преди броени дни бе създадена лекарската мрежа "Въздух за здраве". 

Автор: БНР, E79 News
Тагове:

Коментари: