06 Декември 2021
.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
26.09.2021 16:20

Коментари 2 / Видяна 4214

Бойко Борисов: Не случайно не идвам в Благоевград! Не ми се идва!

 

Заради Жени-ГЕРБ-Благоевград се стигна до скандал по време на номинациите за нов Национален изпълнителен съвет на Жени-ГЕРБ днес.
 

Причината бе в номинацията за член на съвета от Благоевград на Елена Ташкова. Оказа се, че тя не е била издигана от структурата, съобщи 24 часа.

 

„Всички ние сме изключително учудени от номинацията на госпожа Елена Ташкова, защото това не е нашата номинация. Тук сме 22-ма души и никой не иска г-жа Ташкова. Никой от нас не е гласувал за нея. Кой и кога е изпратил нейната номинация, не знаем. Ние не сме съгласни с това”, обяви областният координатор на женската организация в Пиринския край Адриана Мелниклийска.

 

Това предизвика гнева на бившия премиер и лидер на ГЕРБ – Бойко Борисов.

 

„Аз ще ви отговоря. Кой, кога и къде я е номинирал си е ваша работа. Вашата организация с подобно разединение доведе до това да губим избори след избори. Вашите разправии доведоха до това. Не ми се идва, за да не ви слушам разправиите кой е по-голям. В Благоевград няма нещо, което да не сме направили. И вие губите избори, сигурно гласувате едни срещу други”, заяви лидерът на ГЕРБ.

 

Нашите номинации бяха Адриана Мелниклийска и Росица Димитрова. Не бяхме дали одобрение за тази номинация на Елена Ташкова. Затова се получи тази ситуация, опита се да обясни конфузната ситауция Мелниклийска.

 

В крайна сметка номинацията бе прегласувана и за член на съвета бе избрана Росица Димитрова, която е общински лидер на ГЕРБ в Благоевград.

 

"Борисов е прав. Не може на местните избори хора от градската организация да гласуват срещу кандидат-кмета на ГЕРБ. Това разединение трябва да приключи. Аз не съм член на партията в момента, но ме боли, защото съм сред създателите на тази организация от нищото в Пиринския край и сме печелили куп избори в цялата област", коментира случилото се днес Костадин Хаджигаев.

 

До последния ден няма да посочим нашия кандидат за президент“, заяви по време на конференцията на Жени - ГЕРБ лидерът на партията Бойко Борисов.

 

Като причина за това той посочи действията на служебните министри Бойко Рашков и Велислав Минеков.

 

„Радев праща бухалката Минеков. Радев праща бухалката Рашков. Затова искат да се докопат до кандидата за президент, за да бъде репресиран“, коментира Борисов.

 

"Постарали сме се в най-важните сфери да имаме зам.-председател, който да обединява всички жени, които да теглят България напред.

 

Надявам се, че ще спрат тези, които продължават с това брутално отношение към политическите си опоненти, защото не сме една и две партии вече. Всеки, който се обърне срещу тях, започва гонение. Само се чу в множеството прогнози за проф. Балтов и видяхте какво му сътвориха. До последния ден ние няма да излъчим кандидат, колкото и да питат медиите, защото след днешните изказвания на служебния министър Минеков, който щял да гони първата политическа сила от офисите и централата. Нали е по Конституция? Служебното правителство трябва само да уреди едни честни избори, но те не са честни, защото не приеха нито да броят квитанциите, нито да ги осигурят. Те доказаха, че Конституцията за тях не съществува. Искам да му припомня, че има един текст - чл. 31 от Закона за политическите партии и ние го спазваме. И да спре да лъже. Ако иска с Рашков да дойдат и да изгонят хората от офисите, да дойдат и да ги изгонят. Ние също ще запознаем Брюксел, може би и Комисията „Либе“ с безобразията на един служебен кабинет, който уж трябвало само да организират избори“, посочи Борисов.

 

„Стотици жени, които са на днешното събрание да не знаят дали ще има централа, защото така му кефнало на някой си. Той не е някой си, а е Радев. Той го праща Минеков – бухалката му Рашков. Те не могат да спечелят иначе избори, затова сега има репресии. Затова искат сега да докопат кандидата за президент, за да се разправят с него още преди да влезе и да има имунитет. Това е целият зор“, заяви той.

 

„Надявам се да изчегъртаме мъжете и да дойдат жените на власт, за да може тези самозабравилите се мъже, които са склонни да тласкат държавата в хаос, да си седят вкъщи и да си готвят те манджите. Извън шегата, неслучайно най-много избиратели гласуват за ГЕРБ от жените”, заяви бившият премиер Бойко Борисов, който участва в конференцията на Жени – ГЕРБ.

 

Той се обърна към структурата на ГЕРБ в Благоевград и по-конкретно към Даниела Савеклиева с думите: „Кандидати имате много, но резултати нямате. Няма и да имате“.

 

"Най-малко възнамерявам да занимавам останалите с вашите разправии там. Заради това разделение загубихме няколко избора в Благоевград. Не случайно не идвам при вас, не ми се идва. В Благоевград няма нещо, което да не сме направили. И вие губите избор след избор. Гласувате сигурно едни срещу други", коментира Борисов, след като членовете на местната женска структура оспориха кандидатурата на Елена Ташкова.

 

"Всички ние сме изключително учудени от номинацията на госпожа Елена Ташкова, защото това не е нашата номинация. Тук сме 22-ма души и никой не иска г-жа Ташева. Никой от нас не е гласувал за нея. Кой и кога е изпратил нейната номинация, не знаем. Ние не сме съгласни с това", заяви областният координатор на женската организация Адриана Мелниклийска.

 

Във връзка с противоепидемичните мерки срещу COVID-19 форумът се провежда изцяло онлайн. /Ilindenpres

 

 

E79 News
Тагове:

Коментари:

плочкаджия, 26.09.2021 17:32

Хаджиплочков ти ще говориш бе смешник ? Ти който носиш най голямата вина за всичко което се случва в партията ? До преди да изпълзиш нямахме загубени избори,само интриги и схеми от теб.Ти погреба Герб ,ако Борисов не го е разбрал толкова по жалко за него.Кога и да те разкара е късно вече, много късно

Читател, 26.09.2021 16:47

Тоя Хаджигаев е най-подлото и долно същество.Как не го е срам да коментира кой гласувал и кой не за кандидата за кмет на ГЕРБ?Андон Тодоров не беше кандидата на ГЕРБ а неговия кандидат и всеки друг щеше да има повече гласове от него,защото хората в градът много добре познават Дончо!На местните избори Андрей Новаков и Костадин Хаджигаев закопаха ГЕРБ като самосиндикялно издигнаха Тодоров.

1