16 Октомври 2021
.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
12.10.2021 10:48

Коментари 0 / Видяна 1322

Първокласник изпадна в кома след побой в училище

 

Първокласник от плевенското село Бреница прекара 5 дни в кома след побой в училище.

 

Бащата на момчето сигнализира, че преди седмица, в края на учебните занятия, 7- годишният Зоран посещава погрешка женската тоалетна в училище. Там се среща с 14-годишно момиче, което го удря и рита с крак два пъти.

 

Вследствие на инцидента момчето е настанено в Плевенската болница, а близките му разказаха пред bTV, че е прекарало 5 дни в кома.

 

“Обадиха ми се по телефона, че синът ми е претърпял побой и е закаран в болницата в град Кнежа. Първо е бил ритнат в корема, а след това – в гърдите, но лекарите твърдят, че той не може да е в това състояние само от два удара.

 

Впоследствие разбрах, че учителите не са реагирали, а линейката е закъсняла с около 20-30 минути. Ние сме съседи с въпросното момиче, никога не е имало вражда между тях, не са били в лоши отношения”, разказва бащата на момчето Николай.

 

В момента 7-годишният Зоран се възстановява и вече е изведено от интензивното отделение на болницата в Плевен, но все още не може да говори.

 

Бабата на момчето твърди, че медицинското лице в училище не е било на мястото на инцидента. Тезата ѝ подкрепят и очевидци, които разказват, че след като първокласникът си е глътнал езика, на място е реагирала неговата леля.

 

Заместник-директорът на училището в Бреница Цветослав Пеновски обаче заяви, че сестрата в учебното заведение се грижи и за децата в детската градина в селото и това е наложило нейното забавяне.

 

“Медицинското лице в училище е едно и също с това в детската градина и в момента на инцидента то се е намирало в детската градина.

 

След като се обадихме на тел. 112, няколко колеги звъняха и жената дойде”, обясни Пеновски.

 

Родителите на останалите първокласници изпитват притеснения за сигурността на децата си, а близките на момчето искат наказание за 14-годишното момиче.

 

Прокуратурата е била уведомена за случая, образувано е и досъдебно производство за нанасяне на средна телесна повреда. Разследването продължава и към този момент.

 

Омбудсманът Диана Ковачева ще се самосезира и ще направи проверка по случая.

 

Още днес ще изпрати експерти, които да се информират за средата в училището.

 

По думите ѝ очевидно не става въпрос само за изолиран случай.

 

“Важното е да бъдат направени препоръки, за да не се допуска повече нещо подобно”, заяви Ковачева.
 

Автор: bTV, E79 News; Снимки: Илюстративна
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 20.01.2021

1 USD =1.61 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.20 BGN

10 CNY =2.49 BGN

1 CHF =1.82 BGN

100 JPY =1.55 BGN