20 Октомври 2021
.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
14.10.2021 16:30

Коментари 0 / Видяна 362

Бойко Рашков за Борисов: Не искайте да коментирам един човек, който е изгубил властта

 

Служебният вътрешен министър Бойко Рашков проведе среща в Областна дирекция на МВР - Благоевград.

 

След нея даде той даде брифинг, на който критикува работата на Прокуратурата.

По думите му с всеки следващ избор, трябва да доказваме като държава, че изкореняваме това уродливо явление от живота в нашата страна - купуването и продаването на гласове.

 

Той посочи, че на 11 юли, когато са били предходните избори, е изнесъш факт за противодействие на Прокуратурата, по отношение на случаите, в които се провеждаха полицейски разследвания.

 

"Имаше такъв случай в Пловдив, където служителите успяха да установят както този, който беше изготвил списък на лица, на които да плаща за това те да гласуват за определена партия, също така на лицата, на които вече беше платено и които лица бяха разпитани в хода на полицейското разследване пред съдия и потвърдиха всички тези факти. Но Прокуратурата и до настоящия момент не желае да финализира това разследване, така че някой, който е виновен, да бъде изправен на съд. Сега един близък на този същия, който организираше тогава купуването и продаването на гласове, е в листата на ГЕРБ. Може би е случайно това, на 22 място в Пловдив", каза Рашков и допълни, че няма да допуснат човек да влияе на друг човек в личния избор кого да подкрепи на предстоящите избори.

 

"Преди седмица имаме случай от Кърджалийско, където нашите служители задържаха под стража лице, което дори е заплашвало друг гражданин, че ако не гласува за ДПС, няма да получи дърва за огрев за този отоплителен сезон. Този човек беше задържан под стража, след което, странно как е научил, но се е появил кметът на населеното място, който е започнал да изисква този човек да бъде освободен. Ние няма да се съобразим с подобно поведение на политиците, колкото и някои да се опитват да отправят упреци, абсолютно неоснователни, срещу МВР, причината за което е ясна. Ние през периода до 11 юли успяхме да свалим криминалния вот до поносими размери", отбеляза вътрешният министър.

 

Бойко Рашков отказа да коментира изявления на Бойко Борисов, като ги определи като "просташки" и "хулигански".

 

"Не искайте да коментирам един човек, който е изгубил властта, който е провален политик и излага ежедневно държавата пред световните лидери. Той не трябва да се връща на власт, защото е вреден за държавата", добави министърът на вътрешните работи.

 

На въпрос защо Делян Пеевски е бил извикан в ДАНС Бойко Рашков отговори, че не само Делян Пеевски трябва да бъде питан дали има или няма офшорни сметки, имущества и т.н. "Има магистрати и политици от централно и местно ниво, които имат имоти в наша южна съседка, където или са на тяхно, или са на друго име, но такива имоти не са декларирани", категоричен бе той.

 

Министър Рашков определи като "странно" и връщането на Делян Пеевски като кандидат за депутат. 

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 20.01.2021

1 USD =1.61 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.20 BGN

10 CNY =2.49 BGN

1 CHF =1.82 BGN

100 JPY =1.55 BGN