06 Декември 2021
.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
15.10.2021 12:45

Коментари 0 / Видяна 1554

Проф. Кантарджиев: До седмица българите ще могат да си поставят трета доза и от Moderna.

 

На първо място сме по смъртност от COVID-19 в Европа, заяви специалистът.


До седмица българите ще могат да си поставят трета доза и от ваксината на Moderna. Това съобщи проф. Тодор Кантарджиев, консултант към Столичната община, в ефира на "Твоят ден" по NOVA NEWS.

 

Спроед специалиста Европа вероятно ще приеме данните, представени в САЩ, според които бустерната доза трябва да е в количество два пъти по-малко от първата и втората игла.


Проф, Кантарджиев каза, че страната ни продължава да е на първо място по смъртност от коронавирус на милион души население в Европа.

 

"В началото успяхме да реагираме много добре на пандемията, но след това различните мнения разколебаха хората и сега сме в тази ситуация", заяви още той. И подчерта, че процентът на хората със завършен ваксинационен цикъл у нас е много нисък - 19.9%.

 

"По-добре е хората да вярват науката, а не да се убеждават, когато пострадат", смята проф. Кантарджиев.

 

"В Западна Европа за всичко се иска сертификат. Трябва да взимаме пример от развитите държави", заяви Кантарджиев относно мерките срещу разпространението на вируса у нас.

 

На работата на здравното министрество под ръководството на д-р Стойчо Кацаров проф. Кантарджиев постави оценка 3 с два минуса.

Автор: nova.bg, E79 News; Снимки: Илюстративна
Тагове:

Коментари: