06 Декември 2021
.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
18.10.2021 12:41

Коментари 0 / Видяна 6152

Пресата върху болниците в Пиринско се засилва, 7 пациенти с усложнения приети за един ден във вътрешно отделение на МБАЛ – Благоевград

 

Натискът върху болниците в Пиринско при четвъртата ковидна вълна не само че се засилва, но се очертава да бъде и по-продължителен.

 

Това са опасенията на лекарите от първа линия, които натрупаха опит през трите вълни на коронавируса.

 

Леглата в лечебните заведения са пълни с пациенти с Ковид-19 и отново се повтаря ситуацията от декември миналата година, когато едни се изписваха, а на тяхно място веднага се приемаха веднага други болни с усложнения.

 

„В събота в нашето отделение са постъпили 7 нови пациенти с дихателна недостатъчност.

 

Приемаме болни и от други градове, които търсят помощ при нас. Вътрешно отделение на МБАЛ – Благоевград е пълно – имаме 30 пациенти, а в „Уши, нос, гърло“ – 16.

 

Ситуацията е тежка, математиците познаха, че ще има увеличаване на болните.

 

Никой не може да каже докога ще бъде пикът на тази четвърта вълна, и дали няма още повече да се засили”, заяви за „Струма“ началникът на вътрешно отделение д-р Румен Кондев.

 

Лекарите от МБАЛ – Благоевград се справят със ситуацията въпреки нарастващия брой хоспитализирани, все още легла се намират и не са налага разкриване на допълнителни.

 

Все повече лекари, които са в ежедневен контакт с потенциално заразени с Ковид-19, си поставиха трета бустерна доза ваксина.

 

С трета игла на „Пфайзер” е д-р Георги Георгиев, управител на онкоболницата „Св. Мина“ и председател на БЛС в Пиринско.

 

Както повечето лекари, той се ваксинира през януари, но за по-сигурна защита решил да си направи и допълнителна доза. 132-ма са общо хората в Благоевградска област с бустерна доза, според последната справка в Единния информационен портал за Ковид- 19.

 

Вирусолози и лекари, които лекуват пациенти с коронаинфекция след ваксиниране, са категорични, че те изкарват значително по-леко коронавируса.

 

Увеличава се и броят на новите случаи на заразени с Ковид-19 в Пиринско, като за последните два дни новозаразените са 222. 

Автор: в. Струма, E79 News; Снимки: Архив
Тагове:

Коментари: