06 Декември 2021
.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
23.10.2021 11:03

Коментари 0 / Видяна 958

Казус от Пловдив: Преглеждат жена с COVID симптоми във ваксинационен кабинет


Ръстът на заболеваемостта и необходимостта от зелен сертификат в Пловдив води много хора пред центровете за имунизация, но също и пред ковид зоните в града.

Това обаче създава объркване и местата се превръщат в конфликтна точка.

 

Ковид зоната и ваксинационният център на първо ДКЦ в Пловдив се намират в две противоположни крила на сградата.

 

На стълбище пред кабинет за прегледи стоят хора със здравословни оплаквания. Със симптоми и притеснение, че може да се е заразила с Ковид, но с отрицателен тест чака и Гергана Янакиева. Минути след прегледа вече е пред ваксинационни кабинети.

 

"Минах през ковид центъра, имам някакви опасения и симптомите донякъде отговарят на този вирус. Показа отрицателен бърз тест, но нямат право да ми назначат лечение там, когато съм с отрицателен тест", заяви Гергана Янакиева.

 

Личният лекар на Гергана затворил своята практика. Затова от ковид зоната я пренасочили.

 

В същото време в кабинета се поставят и ваксини. И хората, които чакат за имунизация, останаха възмутени, че преди тях се преглежда жена с ковид симптоми.

 

"Тя е в момента със здравословен проблем и трябва да бъде прегледана, аз трябва да влезна за имунизация. Пред мен се случва, възмутена съм", допълни пенсионерът Райна Георгиева.

 

Кабинетът е на медицински център, който не е на поликлиниката, а входът му е отделен с преграда обясниха от ръководството на ДКЦ 1. И след бърза намеса определиха проблема като недоразумение и изолиран случай.

 

"Тук е медицински център, който е частна структура, а това е вече към ДКЦ 1 и отвън, и отвътре за ваксини кабинет", добави Екатерина Кънчева, която е главна сестра.

 

Необичайната ситуация не наруши работата на ваксинационния кабинет, пред който документи попълваше студентка по медицина със стаж в Германия.

 

"За мен това е правилното решение - за мен лично, за семейството ми, за бъдещите ми пациенти, аз не мога да отида така или иначе, не ми е позволено да ходя при тях неваксинирана.

 

Но дори и да не бях задължена от университета към момента, щях да се ваксинирам така или иначе", каза още студентът по медицина Джани Ердинч.

 

След прегледа Гергана Янакиева си тръгна с изписан антибиотик, а Джани Ердинч с поставена еднодозова ваксина, за да продължи безпроблемно следването си в Германия.
 

Автор: БНТ, E79 News; Снимки: Илюстративна
Тагове:

Коментари: