06 Декември 2021
.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
27.10.2021 11:49

Коментари 0 / Видяна 1778

Р. Тасков за казуса с временните търговски обекти на ул. „Даме Груев“: Общински съвет Благоевград няма как да се произнесе и да даде статут за тези обекти


На днешната си редовна пресконференция, преди заседанието на Общински съвет Благоевград, насрочено за този петък, председателят на местния парламент Радослав Тасков коментира пред журналистите казуса с временните търговски обекти, които се намират край река Бистрица на улица „Даме Груев“, между двата моста към пазара, в Благоевград.

 

По темата в. „Струма“ публикува материал, в който се посочва, че собствениците на част от временните обекти настояват Общински съвет Благоевград да спре разпореждането на кмета Илко Стоянов за премахването на постройките.

 

Председателят Тасков обясни, че е добре запознат с казуса, тъй като го след още от 2004 година.

 

„Общо взето според мен няма драма по този казус. Няма как да се очаква Общински съвет Благоевград да се произнесе. От временни търговски обекти, в следствие на действие и бездействие през годините, тези постройки са се превърнали в незаконни по смисъла на ЗУТ. Те подлежат на премахване. Ние няма как да се произнесем и да им даден статут. Това вече е изцяло в правомощието на кмета Илко Стоянов и РДНСК“, каза още той.

 

Припомняме, че преди няколко седмици собствениците на съществуващите обекти получиха разпореждане за тяхното премахване в срок от 30 дни. Част от тях започнаха събаряне на постройките, но други отказват като дори обжалват кметското разпореждане пред съда.

 

Важно е да споменем също, че действащият Общ устройствен план на Благоевград предвижда въпросният район да бъде озеленен и облагороден, за което призова и председателят на Общински съвет Радослав Тасков.  

E79 News
Тагове:

Коментари: