06 Декември 2021
.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
23.11.2021 07:39

Коментари 0 / Видяна 1434

Министър Бойко Рашков: Картината е ужасяваща, хората в автобуса са скупчени и са на въглен и затова никой в момента не може да кажа колко са на брой

 

Картината е ужасяваща, хората в автобуса са скупчени и са на въглен и затова никой в момента не може да кажа колко са на брой. Това каза пред журналисти служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков по повод тежката катастрофа с автобус на АМ „Струма“, предаде Агенция „Фокус“.

 

„Картината е ужасяваща. Не всеки може да издържи на тази картина. В детайли трагедията ще се изяснява в хода на разследването, Не е за гледане там. Бих казал от моя опит, че такова нещо аз не съм виждал досега. Хората са скупчени и са на въглен вътре. Затова никой в момента не може да кажа колко са на брой и кои са. Трябва да се идентифицират оттук нататък, което е много трудно, и да се каже колко са на брой. Имало е възможност при отделните спирания да са се прехвърляли пътници от един автобус на друг, защото те са били няколко“, посочи министърът.

 

 

„Трябва да се концентрираме освен в разследването, да се положат максимални грижи за тези, които са оцелели и се намират в УМБАЛСМ „Пирогов“. 4 автобуса са пътували. Много е трудно да се каже точно колко е бройката на хората в катастрофиралия автобус“, добави Рашков.

 

„Нека да оставим версиите на колегите от Следствието, те вече работят, разпитват. Имаме свидетели. Тук има мантинела, която е отнесена от този автобус. Това означава, че по някаква причина той е минал отдясно по посока на движението и има съприкосновение с мантинелата, която е унищожена. Възможно е това запалване да се е получило при допира до мантинелата,. Това са наши съвсем първоначални версии. Всичко е възможно. Чухме всякакви версии, включително и за изтичане на гориво. Всичко ще се изясни надявам се много бързо“, заяви той.

 

„Разговаряхме с кмета на Перник, като и от Института за пътна безопасност обръщат внимание на наклоните. Ще бъде много добре да изследваме и този въпрос - дали има наклони, които се отклоняват от допустимите, което да са предпоставка за такива пътни инциденти, ако те са така чести, както се твърди“, допълни Рашков. 

E79 News; Снимки: Илюстративна
Тагове:

Коментари: