.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
30.08.2010 13:48

Коментари 1 / Видяна 2635

20 декара заменки за земи в Кюстендил за фирма на проф. Людмил Георгиев

Двадесет декара гора в Кюстендил на стойност близо 35 хиляди лева от Министерство на земеделието и храните е получило дружество „Възраждане 1” ООД, чиито управител и учредител е съоснователят на СДС в Благоевград проф. Людмил Георгиев.
Дългогодишният член на Централния съвет на ДПС и бивш преподавател в ЮЗУ “Н. Рилски” в Благоевград, който е в бизнес отношения с бившия земеделски министър Валери Цветанов, обаче е получил щедрия подарък от друг бивш земеделски министър - Нихат Кабил, казаха източници на E79 news.

„Възраждане 1″ ООД, заменило 32 дка неатрактивни земи във Видинско и Белоградчишко, срещу които получило 20 дка в Кюстендил. Сделката е сключена на 20 юни 2005 г., а Нихат Кабил подписал заповед РД 49-243 за осъществяване замяната, сочи справката от земеделското министерство. Оценката на имота в Кюстендил е 34 754, 65 лв. и е направена от оценители на ведомството. На 36 588,30 лв. пък са оценени терените във Видин и Белоградчик.
Сделката е осъществена на същата година, когато дружеството е регистрирано – през 2005, като почти през същия период печели поръчка за корекция на река Меран дол в Сапарева баня на стойност 84 805 лв. Парите са отпуснати за почистване на коритото на дерето.
Дружеството „Възраждане 1″ ООД е регистрирано в София на ул. „Пиротска“ 3, сочи информацията в регистъра ДАКСИ. Предметът на дейност е общо строителство на сгради и строителни съоръжения.
„Възраждане 1” свързва в тесни бизнес отношения проф. Георгиев с бившия земеделски министър Валери Цветанов, който стана клиент на прокуратурата за 35 незаконни заменки на земеделски земи. Двамата са съучредители заедно с бившия шеф на САПАРД Мартин Банов във “Възраждане 1” ООД, “Възраждане 2” ООД и “Ренесанс груп” АД.

Освен тях, в ръководството на “Възраждане 1” ООД влизат и софиянката Донка Христова и дупничанката Татяна Иванова Златанчева. Управител на “Възраждане 1” е проф. Людмил Георгиев.
“Ренесанс груп” АД е регистрирана също на „Пиротска”3, но през 2006 г. Съучредители са бизнес партньорите на Людмил Георгиев от “Възраждане 1” без дупничанката Татяна Златанчева. Човекът на Доган - проф. Людмил Георгиев, е председател и изпълнителен директор на акционерното дружество. В него той и Цветанов имат по 36 акции, Банов - 18, а Христова - 10. Фирмата се занимава с изграждане и експлоатация на информационно консултантски бизнес център. През април 2008 г. Цветанов и Банов са освободени от дружеството заради държавните постове, които заемат.
На 18.01.2008 г. “Възраждане 1” ООД и софиянецът Петър Лозанов Славейков учредяват нова фирма - “Възраждане 2” ООД, този път с предмет на дейност професионално, практическо и колежанско обучение и адрес в Сапарева баня. Любопитното в случая е, че регистрацията на “Възраждане 2”ООД в Сапарева баня е на мястото, където се намира Колежът по туризъм, е   - ул. “Рила” 11.
Проф. Людмил Георгиев е родом от Пернишко, роден е в град Трън. Докторът по психологически науки, който от дълги години е член на ръководството на ДПС, неотдавна изрази шумно разочарованието си от отстраняването на Касим Дал от ръководството на движението и неотдавна обяви, че напуска структурата на Доган. Той бе неудовлетворен и от това, че партията се е капсулирала, както и срещу вялата подкрепа на ДПС за бившите си министри на земеделието - Нихат Кабил и Валери Цветанов. Според него те са незаслужено клиенти на прокуратурата.
Професор Людмил Георгиев е известен още и като вуйчо на покойния Ангел Димитров-Чората, който загина при задържането му по време на полицейска операция в Благоевград през 2005 г.

Стефан Петров, E79 news

 

Автор: Стефан Петров, E79 News
Тагове:

Коментари: